האובזרבר: כיייבל אנד וויירלס תתמזג עם חברת הכבלים NTL בעסקת 20 מיליארד ד'

במקביל מבקשת פראנס טלקום לרכוש %53 ממניות כייבל אנד וויירלס

חברת הטלקום הבריטית כייבל אנד וויירלס, עומדת להתמזג השבוע עם NTL, אחת משלוש חברות הכבלים הגדולות בבריטניה, בעיסקה שהיקפה נאמד ב-13 מיליארד ליש"ט (כ-20 מיליארד דולר), דיווח אתמול (א') האובזרבר הבריטי.

עם שלוש חברות הכבלים המובילות בבריטניה נמנות כייבל אנד וויירלס, NTL וטלווסט, שעל פי השמועות מנהלת אף היא מגעים למיזוג עם כייבל אנד וויירלס.

השלוש משרתות כל אחת כשליש מהצרכנים בבריטניה, ומפסידות בהתחרות עם בריטיש טלקום ורשת סקאיי. אנליסטים העריכו כי רק מיזוג בין שלוש חברות הכבלים יסייע להן להתמודד עם בריטיש טלקום וסקאיי, על ידי מתן שירותים חדשים לצרכנים.

NTL תופסת את המקום השני על פי מספר מנויים, ואילו כייבל אנד וויירלס תופסת את המקום השלישי.

הידיעה על מיזוג אפשרי בין השתיים הפתיעה אנליסטים שציפו למיזוג בין כייבל אנד וויירלס לטלווסט, חברת הכבלים הגדולה בבריטניה, מאז הודיעו השתיים באפריל האחרון על שיחות מיזוג שהן מקיימות ביניהן.

אנליסטים העריכו כי קשייה של טלווסט לקבוע מחיר למיזוג הוא שהביא לחיפוש אחר שותפה חדשה למיזוג.

גורם נוסף שעשוי להחזיר את טלווסט לשולחן הדיונים עם כייבל אנד וויירלס היא ענקית התוכנה האמריקנית מייקרוספוט, המחזיקה ב-%30 ממניותיה. מייקרוסופט מחזיקה גם ב-%5 ממניות NTL.

במקביל נודע כי פראנס טלקום מעוניינת לרכוש %53 ממניות כייבל אנד וויירלס, בתקווה לחדור אל שוק הטלוויזיה בכבלים בבריטניה. גורמים נוספים שהביעו עניין ברכישת אחזקות כייבל אנד וויירלס הם דויטשה טלקום הגרמנית, בל אטלנטיק ו-SBC האמריקניות.

חברת הטלפונים הצרפתית פו עלת להגדלת אחזקותיה בשווקים מחוץ לצרפת, ולדעת אנליסטים, עסקה עם כייבל אנד וויירלס (עולה בקנה אחד עם האסטרטגיה זו