פקיד בביה"ד הרבני בת"א טוען שנאלץ להתפטר לאחר שחשף שחיתות

משולם דאר תובע להחזירו לעבודה ולפצותו ב-300 אלף שקל

משולם דאר הגיש לבית הדין האיזורי לעבודה בת"א תביעה בסך 300 אלף שקל נגד משרד הדתות והנהלת בתי הדין הרבנים, לקבלת פיצוי בגין אובדן השתכרות עקב חשיפת שחיתות במקום עבודה.

דאר טוען, באמצעות עוה"ד צפריר אוסטשינסקי וארז פשטי, כי עבד כפקיד עזר בבית הדין הרבני בת"א במשך 15 שנים. בשנים האחרונות, לדבריו, הבחין במעשי שחיתות הנעשים בידי עובדים בכירים בבית הדין. ואולם, תלונות שהגיש לא זכו לטיפול ראוי, ועם חלוף השנים נעשו מעשי השחיתות לנורמה מקובלת, שלא הסכים להשלים איתה.

בשל כך שתלונותיו לא זכו למענה, אומר דאר, החל לחשוף באופן עצמאי את השחיתות. לטענתו, במהלך החשיפה התברר, כי המעשים "הגיעו לממדים של עבירות פליליות ממש". בין השאר גילה, לדבריו, כי בכירים בבית הדין נהגו להחתים את שעון הנוכחות במקומם של אחרים, כך שלמעשה שולם שכר לעובדים שכלל לא עבדו או עבדו באופן חלקי.

לטענתו, על אף שההליך החקירתי והמשמעתי לא מוצה, החליטה פרקליטות המדינה לחדול מכל הליך פלילי כנגד החשודים. מיד עם חשיפת השחיתות, הושעו 7 עובדים לפרקי זמן קצרים, אך רובם הוחזרו לעבודה סדירה ולתפקידיהם הבכירים, למעט שניים שהושעו עד גמר הטיפול בתיק.

לדברי דאר, מששבו הבכירים החשודים לעבודתם, הם החלו לנקוט בצעדים קשים כנגדו, ובכך החל מחול שדים נגדו. לדברי דאר, הוחלפו המנעולים בכניסה לחדרו, כך שבפועל הוא נושל מתפקידו. לדבריו, הוא ישב בחיבוק ידיים במשך חודשיים, ולבסוף הגיע להתמוטטות נפשית ופיסית והתפטר.

דאר מבקש מביה"ד לעבודה להורות להחזירו לאלתר לעבודתו, ולשלם לו פיצוי בגין הפסד השתכרות על התקופה שלא עבד או עד לפרישתו לפנסיה.

טרם הוגש כתב הגנה. (ע.ב 912281/99)