הצעת חוק: ימונה "ראש אופוזיציה" שיקבל שכר של שר

במסגרת הצעת חוק ממשלתית לעיגון מעמדו של ראש האופוזיציה בכנסת, המתגבשת כעת במשרד המשפטים, נשקלת אפשרות להעניק לו שכר ותנאים של שר. כך עלה בישיבה שקיים היום (ה') שר המשפטים, יוסי ביילין, עם המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, יהושע שופמן, ואנשי מחלקת יעוץ וחקיקה במשרד המשפטים.

מדובר בהצעת חוק האמורה להקנות מעמד ותנאים מיוחדים לראש האופוזיציה. מוצע, כי ועדת הכנסת תחליט לגבי הזכויות והתנאים הנלווים, שמהם ייהנה ראש האופוזיציה.

ביילין אמר היום בקול ישראל, כי ראש האופוזיציה יקבל עדכונים מראש הממשלה על נושאים מדיניים וביטחוניים העומדים על סדר היום. הוא יוכל להשפיע על חלק מהמינויים החשובים של הממשלה, כמו של ראשי השב"כ והמוסד.

בדיון היום התגבשה מגמה, לפיה ראש האופוזיציה יהיה ראש הסיעה הגדולה באופוזיציה, אלא אם כן מחצית מחברי האופוזיציה יודיעו על מועמד אחר.« מאת הדס מגן « הצעת חוק: ימונה "ראש אופוזיציה" שיקבל שכר של שר