קשה היה להתעלם מהעלייה המסחררת שאפיינה את מניות חברת דנקנר השקעות בשנה האחרונה, עלייה שאחראים לה, לא בהכרח על פי סדר החשיבות, הידיעות בדבר העברת השליטה, הנפקת החברה המוחזקת נטיה בוול-סטריט, הנפקתה הצפויה של אחזקה אחרת (פרטנר) באותה בורסה והכוונה לקחת חלק בהתמודדות על גרעין השליטה בבזק.
כך או כך, נסחרה הבוקר (ד') דנקנר השקעות לפי שווי של 235 מיליון דולר, לאחר עלייה של כמעט %200 מאז תחילת השנה. אחזקתה העיקרית, חברת הטלוויזיה בכבלים מת"ב, נסחרת בשווי של 662 מיליון דולר, מה שמעמיד את שווי חלקה היחסי של דנקנר השקעות בחברה זו (%42.87) על 283 מיליון דולר.
בחברת הטלפונים הפולנית נטיה מחזיקה דנקנר השקעות מניות ששווי השוק שלהן כ-50 מיליון דולר. כל זאת, עוד לפני שמוסיפים את עיסקי הנדל"ן הענפים של החברה; לכן ניתן להבין מדוע מעריכים במשפחת דנקנר כי החברה שווה הרבה יותר.
השבחת השווי של דנקנר השקעות עומדת ביסוד שווי חבילת המניות הבורסאית של משפחת דנקנר בשנה האחרונה בכ-%50, לכ-380 מיליון דולר (כולל התמורה הכספית שנתקבלה כנגד מניות דור אנרגיה מחברת הדלק אלון). במהלך שנה זו לא הדירה משפחת דנקנר את רגליה מזירות המסחר. חברה משותפת, המוחזקת על ידי ששת בתי האב המרכיבים את המשפחה, רכשה בתקופה זו מניות ששווי השוק שלהן כ-20 מיליון דולר, יותר ממחציתן מניות דור אנרגיה שמומשו בחודש שעבר.
עוד בולטת במגמת רכישות לאה דנקנר בת ה-73, שמחישוב אחזקותיה המצרפיות מתקבל שווי של 80 מיליון דולר, יותר מכל בית אב אחר המשתייך למשפחת דנקנר. אחזקות אלו הופכות את לאה דנקנר, ככל הנראה, לבעלת המניות עם השווי הגבוה ביותר בבורסה של תל-אביב, להוציא את שרי אריסון.
משפחת דנקנר ענפה מאוד ומתאפיינת במעורבות של רוב בני המשפחה בניהול העסקים המשותפים. לא כך במקרה של לאה דנקנר, רווקה המתגוררת בדירה ברח' ה' באייר בתלאביב (כיכר המדינה). לאה דנקנר מוגדרת בדו"חות הדירקטוריון של חברות הקבוצה "עקרת בית", מה שלא מנע ממנה להיות פעילה מאוד ברכישת מניות החברות המשפחתיות בשנים האחרונות.
לאה דנקנר ממעטת להופיע באירועים משפחתיים, ואשתקד בלט מאוד היעדרה מהפיוס הפומבי של המשפחה. מבין ארבעת אחיה היא מקורבת, ככל הידוע, רק לד"ר דוד דנקנר, שמשפחתו מנהלת את החברה הפרטית כרמל כימיקלים. בחודש שעבר, נטען, היא התנגדה למכירת מניות דור אנרגיה (מה שלא מנע ממנה למכרן בסופו של דבר, תמורת כ-6 מיליון דולר).
לאה דנקנר מחזיקה כיום %17.4 ממניות דנקנר השקעות, %14.4 ממניות תעשיות מלח ו-%12 ממניות דור כימיקלים, מניות ששוויין המצרפי כ-74 מיליון דולר. כמו יתר בתי האב, גם ללאה דנקנר יש ככל הידוע השקעות פרטיות, שהמפורסמת ביותר ביניהן היא חניון בית החולים על שם יצחק רבין (לשעבר בילינסון), נכס מניב מהמדרגה הראשונה.
לפני שנה בדיוק נחשפה ב"גלובס" תוכניתה של משפחת דנקנר לשנות את מבנה הבעלות בחברות שבשליטתה, המוחזקות בידי כל ששת בתי האב המרכיבים את המשפחה, ולפעול למכירתן לגורם חיצוני או לחלק מבתי האב.
חצי שנה קודם לכן, בחודש אפריל 98', התפרצו חילוקי הדעות בין שמואל דנקנר לאחייניו, נוחי ודני, בנוגע לרכישת מניות הדדית בחברות הקבוצה. בתוך ימים ספורים שבו הצדדים והפגינו חזית מאוחדת, אולם מאחורי הקלעים החלו הניסיונות למצוא נוסחה מוסכמת שתפשט את מבנה השליטה בחברות המשותפות, תאפשר לחלק מבני המשפחה לממש את חלקם, ולאחרים - להגדילו.
שנה מאז פורסמה "תוכנית החלוקה", ומשש החברות המשפחתיות של משפחת דנקנר, שתיים נמכרו; הכוונה היא כמובן לדור אנרגיה ולדורגז, שעברו בחודש שעבר לשליטת חברת האנרגיה אלון. משפחת דנקנר שלשלה לכיסה סכום של 65 מיליון דולר, המשקף שווי חברה של 100 מיליון דולר לדור אנרגיה, גבוה משמעותית ממחיר השוק של החברה, אם כי נמוך מהסכום שאותו ביקשה המשפחה לקבל שנה קודם.
לעומת זאת, בכל הקשור לדנקנר השקעות, הרי שבמשפחה, מסתבר, לא העריכו אשתקד נכונה את פוטנציאל השווי. מחיר המכירה שנקבע לחברה אז, 200-170 מיליון דולר, נמוך משמעותית משווי השוק הנוכחי. אגב, באפריל השנה פורסם כי בני המשפחה הפקידו בידי עו"ד רם כספי את מכירת מניותיהם בחברה זו לפי שווי של 220 מיליון דולר, שהיה גבוה ב-%60 משווי השוק באותה עת.
מיותר לציין שבני משפחת דנקנר אינם מצטערים על כך שעסקת המכירה לא יצאה לפועל בינתיים (על המתעניינים בחברה נמנו דסק"ש, יורוקום וקבוצה בראשות אהרון דוברת). נכון להיום, עושה רושם, קטנים הסיכויים שרוב בני המשפחה ימכרו את חלקם בדנקנר השקעות או בחברה האחות תעשיות מלח, באמצעותה מחזיקה משפחת דנקנר %11 ממניות בנק הפועלים.
האחזקה הבורסאית השלישית שנותרה בידי המשפחה בעקבות מכירת דור אנרגיה - דור כימיקלים - איננה עומדת למכירה, מאחר שטרם חלפו 5 שנים מאז הונפקה כחברה תעשייתית (עובדה שתהפוך את המכירה לאירוע מס).« מאת שי שלו « עקרת בית המחזיקה מניות בשווי 80 מיליון דולר « תסתכלו על לאה (דנקנר), בעלת המניות הגדולה בקרב בני המשפחה: איננה מעורבת בניהול חברות הקבוצה, אך מי שנהנתה יותר מכולם מהזינוק במניות החברה ש בשנה האחרונה רכשה החברה המשותפת של בני משפחת דנקנר מניות בשווי של כ-20 מיליון דולר
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.