חברת החיתום אי.בי.אי ממשיכה לממש את חזון ההנפקות של חברות טכנולוגיות צעירות בת"א, כשלב ביניים לקראת הנפקתן בבורסה האמריקאית. לאחר מספר הנפקות אינטרנט (וואלה, ארט אין, רמדור), מגיע מחר (ג') תורה של מדקון, סטארט-אפ בתחום הרפואי, שמתכננת לגייס 38-33 מיליון שקל ברוטו בהנפקת מניות ראשונה.
מדקון מונפקת על בסיס שנה וחצי של פעילות משמעותית, המשקפות צמיחה נאה - מכירות החברה עמדו בששת החודשים הראשונים של 99' על 9.3 מיליון שקל, לעומת 5.8 מיליון שקל בשנת 98' כולה. כיאה לחברת תוכנה בעלת עלויות נמוכות יחסית, שיעור הרווח שלה גבוה במיוחד. הרווח הנקי בחודשים ינואר-יוני עמד על 4.4 מיליון שקל. על פי צבר ההזמנות בסוף הרבעון השני, לא צפויות ככל הנראה הפתעות לרעה ברבעון השלישי, שתוצאותיו ידווחו ימים ספורים לאחר ההנפקה.
מדקון עוסקת בפיתוח ומכירה של מערכות ומוצרי תוכנה לארגון, ניהול ותיקשור מידע דיגיטלי ובעיקר מידע וידאו דינמי המתקבל במערכות הדמיה רפואיות. החברה מתמקדת כיום בשוק הקרדיולוגיה ובפרט במעבדות צינתור קרדיולוגיות. מוצרי החברה מספקים, בין השאר, פתרונות שונים לניהול, עיבוד וניתוח המידע המתקבל במהלך הצינתור, ובכלל זה תיעוד המידע, ניודו, איחסונו וקיטלוגו.
לחברה ייחוס משפחתי הנובע מהיוולדה (בשלהי 92') כאחות למדינול המיתולוגית, יצרנית סטנטים (קפיצים) בהם נעשה שימוש בעת צינתור לתמיכה בדפנות העורק. כמו מדינול, פנתה גם מדקון לתחום הקרדיולוגי עתיר הממון (יותר ממחצית ההכנסות בבתי חולים, בשל ההתפתחויות הטכנולוגיות המאפיינות אותו).
להבדיל מהאחות הגדולה מדינול, שהינה חברת מוצר מוגן בפטנט, מדקון היא בית תוכנה. למרות ההשקה בתחום הקרדיולוגיה, לא ניתן להשוות בין פעילותן של השתיים וגם בין שוויין (מדינול מתומחרת בסכומים דמיוניים של מיליארד דולר ויותר, מדקון ב-25 מיליון דולר "בלבד").
בדומה למדינול, נשלטת מדקון על ידי בני הזוג קובי ויהודית ריכטר, המחזיקים ערב ההנפקה %43.7 ממניותיה (יחד עם מדינול). בעלי מניות נוספים הם ג'ון רומאנו (לשעבר בכיר ביבמ העולמית), המיליונר האמריקאי ג'ון סטאפורד וכן 24 בעלי מניות קטנים, עימם נמנים יצחק שרם, משפחת רקנאטי, אהרון דוברת, פרופ' בנעד גולדווסר, תומס לנגר, יגאל רגב, דני הרן, אפרים אברמזון ועירית כהן, אשתו של עו"ד החברה דייויד.
מנכ"ל מדקון, עוזי בלומנזון, הגיע לחברה בנובמבר 95' מתפקיד מנהל השיווק בחברת לימס הנסחרת בבורסה (בה הוא משמש כיום כדמ"צ). בלומנזון הוא הרוח החיה בחברה (בני הזוג ריכטר אף אינם חברי דירקטוריון), מרכיב מרכזי בשלב היזמי וגם בעל מניות גדול בעתיד. מימוש אופציות יקנה לו %7.3 ממניות החברה בדילול מלא - הטבה של 13 מיליון שקל, במחירי ההנפקה.
עד היום ביצעה מדקון התקנות בלמעלה מ-50 אתרים שונים בעולם, בעיקר באירופה ובארה"ב, חלקם במרכזים קרדיולוגים מובילים. פיתוח מוצרי החברה נעשה בעיקרו על ידי עובדיה (25 במספר). השיווק באמצעות החברה ישירות, מפיצים ולאחרונה, גם באמצעות התקשרות עם חברת טושיבה אירופה.
אשר לתחרות, החברה סבורה כי ההתקנות שביצעה עד כה, כמו גם השימוש בפועל שעשתה בחלק מן ההתקנות, ביכולות מתקדמות שאינם מנוצעות על ידי המתחרים ומוצעות בצורה חלקית, יחד עם מגוון מוצרים ופריסה גיאוגרפית של מערך ההפצה - העמידו אותה בעמדה טובה מול המתחרות בתחום. במדקון מעריכים את השוק בו היא פועלת בכ-2 מיליארד דולר ב-5 השנים הקרובות.
תמורת ההנפקה תשמש בעיקר את ביסוס מערך השיווק של החברה וכן פיתוח מוצרים חדשים. בין היתר מפתחת החברה מוצרי אולטרה-סאונד קרדיולוגי, שעשוי לאפשר לה לפנות לפלח משתמשים חדש למוצריה.« מאת שי שלו « קובי ריכטר מנפיק את האחות הקטנה של מדינול « מדקון תגייס מחר עד 38 מיליון שקל בהנפקת מניות ראשונה * החברה עוסקת בפיתוח מערכות ומוצרי תוכנה לשוק הקרדיולוגיה
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.