יצרנית המנשמים הרפואיים ורסמד זכתה בחוזה שיווק בלעדי עם חברת סימנס, הנחשבת למובילה עולמית בתחום. בשלב הראשון תפיץ סימנס את המנשמים של ורסמד בארה"ב, ובשלב מאוחר יותר היא תשווק ותפיץ אותם בעולם כולו. מדובר בהסכם שיווק בלעדי ואין בו התחייבות להיקף מכירות, אולם גורמים בענף מדברים על שוק מנשמים של מיליארד דולר בשנה בחמש השנים הבאות.
בועז משעולי, מנכ"ל קרן הון הסיכון אאורה, המחזיקה ב-%32.4 בורסמד, אמר ל"גלובס" שהחוזה מבטא פריצת דרך חשובה לורסמד. "שוק מערכות ההנשמה נשלט היום על-ידי שתי חברות מובילות: סימנס ומלנקרודט. עם חשיפת המנשמים של ורסמד התחרו שתי חברות אלה על הפצתם, בשעה שכל סטרט-אפ נאלץ לחזר אחרי המשווקים הגדולים. סימנס נבחרה, בין השאר, בשל היותה יצרנית ה'רולס רויס' של התעשייה. ורסמד תשלים לסימנס מוצרים שחסרים לה, ושני הצדדים מייחסים לחוזה חשיבות אסטרטגית. למיטב ידיעתי, זו הפעם הראשונה שסימנס משווקת מוצר שהוא פיתוח של חברה אחרת".
הקשר של ורסמד עם סימנס החל בשלהי 99', כשוורסמד על הסכם שיווק עם חברת Ci3 האמריקנית, המשווקת של סימנס בארה"ב.
לאחרונה הודיעה ורסמד שהיא מנהלת מגעים עם חתמים אמריקנים לקראת הנפקת מניותיה בנאסד"ק בסוף השנה. בתשובה על שאלת "גלובס" אמר משעולי, כי המגעים עם חתמים מובילים נמשכים וההנפקה צפויה לצאת אל הפועל בדצמבר.
ורסמד, שהוקמה בשנת 95', שוכנת ברמת החי"ל בתל-אביב. היא עוסקת בפיתוח מנשמים רפואיים, הנחשבים לדור הבא בתחום. המנשמים של ורסמד עתירי תוכנה, להבדיל מהמנשמים הקיימים המבוססים על מכניקה ואלקטרוניקה. יתרון זה מאפשר למנשמים של ורסמד יכולת תזמון, שהיא קריטית לתפקוד המנשם, שמזרים את האוויר בהתאם להתנהגות גופו של החולה. יתרון נוסף של מנשמי ורסמד הוא גודלם הקטן המקל על ניידות החולה המחובר אליהם ועל הגישה אליו. יתרון הקוטן נותן גם מענה לבעיות הצפיפות בבתי החולים.
מחירו של המנשם של ורסמד הוא כשליש ממחיר המנשם הרגיל, ולאחרונה הוא קיבל את אישורה של רשות הבריאות האמריקנית, ה-FDA, לשימוש בבתי-חולים, במתקנים ניידים כמו אמבולנסים וברפואה ביתית.
ההנפקה האחרון של ורסמד נערכה בשנה שעברה, והיא גייסה בה 5 מיליון דולר לפי שווי חברה של 16 מיליון דולר אחרי הכסף. השווי שלפיו תנפיק החברה השנה טרם נקבע, אולם מעריכים שמדובר בגיוס של 70-50 מיליון דולר לפי שווי של כ-250 מיליון דולר.
אם אכן תתבצע הנפקה זו צפויה שורה של חברות משוק ההון ישראלי לרשום רווחים גדולים, כשהחברה הראשונה היא כמובן אאורה, שבעלת המניות הגדולה בה היא גרין של יצחק תשובה. עד היום השקיעה אאורה בורסמד 6.2 מיליון שקל והיא בעלת %32.4 ממניותיה. קרן הון בורסאית נוספת שיש לה אחזקות בוורסמד היא טכנופלסט טכנולוגיות, המחזיקה בקצת פחות מאחוז בחברה ישירות ובעוד %4.6 באמצעות טרייפוד, שבה היא מחזיקה ב-%33.
בעלת מניות נוספת בורסמד (%9.5) היא קרן הון הסיכון טכנורוב של אלפרד אקירוב ובנק לאומי, שהייתה אמורה לבצע בימים אלה הנפקה ראשונית בבורסה בתל-אביב, אבל היא נדחתה בגלל מצב שוק ההון.
יתר מניות ורסמד מוחזקות בידי משקיעים פרטיים ובידי היזמים ד"ר דוד ויינטרוב וצבי גסנר.
מדיויז'ן מתחילה ברוד שואו בבלגיה
בשעה שחברות טכנולוגיה מתקשות להנפיק את מניותיהן בבורסה התל-אביבית מצליחות חברות ישראליות להגיע לשוקי ההון באירופה. אחרי שואלור הצליחה בגיוס הראשוני שערכה בסוף השבוע שעבר בגרמניה, עומדת חברת הביוטכנולגיה XTL להשלים את הנפקתה בבבורסה הראשית בלונדון בסוף השבוע.
גם חברת מוצרי ההדמיה הדיגיטליים מדיויז'ן, שהודיעה על כוונתה להנפיק בבלגיה לפני חודשיים, מתחילה בימים אלה את תהליך הרוד שואו בבלגיה שיימשך עד סוף החודש. לאחריו תתבצע הנפקתה הראשונית בבורסת היורו.אן.אם בבלגיה, והיא תהיה החברה הישראלית הרביעית שתיסחר בבלגיה אחרי פיטון פלאנר, יוניטרוניקס ופרולייזר.
מדיויז'ן תגייס 7.2 מיליון אירו בהנפקה שבה יוקצו 2 מיליון מניות שיימכרו במחיר של 3.62 אירו למניה. מחיר זה משקף שווי של 21 מיליון דולר למדויז'ן. את ההנפקה יוביל החתם הבלגי סמיתס', שהוביל גם את הנפקותיהן של יוניטרוניקס ופרולייזר.
הנהנית העיקרית מההנפקה היא חברת ההשקעות אינטרגאמא שבבעלות תנחום אורן ופיבי, החברה האם של הבנק הבינלאומי. היום הודיעה אינטרגאמא, המחזיקה ב-%52 במדיויז'ן לאחר שמימשה לאחרונה אופציה להגדלת אחזקותיה, על רווח הון של 1.8 מיליון דולר הצפוי לה מהנפקת מדיויז'ן.
בעלי מניות נוספים בחברה הם משפחת אלון, מייסדת החברה, המחזיקה ערב ההנפקה בכ-%40 ממניותיה, והיתר בידי עובדים.
מדיויז'ן הוקמה ב-93' וממקום מושבה ביקנעם היא עוסקת בפיתוח ובשיווק מוצרי הדמיה דיגיטלית לרפואת העיניים. היא מפתחת מערכות אלקטרו-אופטיות המבצעות הדמיה של רשתית העין ומאפשרות העברת הדמיה זו באמצעות רשת האינטרנט.
החברה לישראל תגדיל אחזקות בטאואר סמיקונדקטור
החברה לישראל, המחזיקה בכ-%45 ממניות טאואר סמיקונדקטור, הודיעה היום על כוונתה לרכוש מניות נוספות של טאואר בעלות כוללת של עד 5 מיליון דולר. המניות יירכשו במהלך המסחר בנאסד"ק, שבה נסחרת מניית טאואר תחת הטיקר TSEM, או בעסקות מחוץ לבורסה.
החברה לישראל הוסיפה, כי החלטתה נובעת מהערכותיה שמחירי המניה הנוכחיים בבורסה משקפים השקעה אטרקטיבית.
עד לפני שנה נסחרה מניית טאואר במחיר של 7-6 דולרים. בינואר השנה, עם הגאות בשווקים הטכנולוגיים, החלה המניה לעלות ובסוף מרס הגיעה לשיא של 43.5 דולר. מאז ירדה המניה והיום היא נסחרת ב-19.5 דולר, מחיר המשקף שווי של 270 מיליון דולר לחברה.
בסוף 99' הגדילה החברה לישראל, בשליטת משפחת עופר, את אחזקותיה בטאואר לאחר השקעה של 31 מיליון דולר.
טאואר עוסקת באספקת שבבי מחשב כקבלנית משנה וממפעלה במגדל העמק היא מייצרת מעגלים משולבים, הצרובים על פרוסות סיליקון, לחברות העוסקות בפיתוח ובתכנון של מעגלים משולבים. החברה הבולטת בין לקוחותיה היא מוטורולה.
את שנת 99' סיימה החברה עם הכנסות של 70 מיליון דולר והפסד של 20 מיליון דולר.
אירופה ישראל משקיעה 5 מ' שקל בחברת אינטרנט חברת אירופה ישראל, בשליטת היזם מוטי זיסר, הודיעה על השקעה של 5 מיליון שקל בחברת אימג'ינריקס (IMAGINARIX). נוסף על כך ניתנה לאירופה ישראל אופציה להשקיע עוד 2 מיליון שקל ועם מימושה היא תגיע לאחזקה של %25 באימג'ינריקס.
אימג'ינריקס פיתחה גישה חדשנית של עיבוד תמונה להתאמת פריטי לבוש ללקוחות באמצעות האינטרנט. מטרתה של הטכנולוגיה היא להפחית את ההחזרות של הפריטים הנקנים ברשת, שהן נקודת התורפה של חברות המשווקות אופנה באמצעות האינטרנט.
בימים אלה נמצאת אימג'ינריקס בשלב הניסיוני והיא מנהלת מו"מ עם כמה לקוחות פוטנציאליים בתחום האופנה.
ההשקעה, שבוצעה באמצעות החברה הבת וקטורי, אינה ההשקעה הראשונה של הקבוצה בתחומי הטכנולוגיה. ההשקעות בהיי-טק של אירופה ישראל כוללות אחזקות בחברת הביוטכנולוגיה מודוס, בחברת התקשורת האלחוטית הליוס, בחברת האינטרנט פרנדלי טכנולגיות ובחברת אבטחת המידע ונגארד טכנולוגיות. לאירופה ישראל גם אחזקות בחברת התוכנה הקנדית דטה סטוראיג', בחברת פתרונות החומרה והתוכנה על פלטפורמת האינטרנט מדיגייט, וכן בסגנטק, המפתחת תוכנה לתכנון רכיבים אלקטרוניים, בוויקון, העוסקת במערכות לשיחות ועידה בווידאו, ובמגנטק.
פרופ' סוארי מצטרף ל-BCS
פרופ' יצחק סוארי ושותפו רו"ח צבי יוכמן הצטרפו כשותפים לקבוצת המייסדים של חברת ההשקעות BCS. החברה, העוסקת בייזום, ליווי וניהול השקעות, הוקמה כשותפות מוגבלת בשלהי 99' על-ידי חברת שרם-פודים-קלנר, עו"ד רם כספי ואיש העסקים בני ברגמן. החברה יזמה קרן השקעות ראשונה בסכום של 100 מיליון דולר, מהם גויסו כבר 20 מיליון דולר ממשקיעים שונים, ביניהם חברת גבור ספורט, שהשקיעה 2 מיליון דולר.
הקרן ביצעה כמה השקעות, ביניהן בפורטל האינטרנט של קבוצת שוקן IOL, במכרז של המדינה, גם הוא מקבוצת שוקן, ובענני תקשורת - מפעילת ערוצי הכבלים 6 ו-8, וכן בכמה חברות סטרט-אפ.
החברה מתכוונת לעבור בקרוב לשלב שני ולגייס סכומים נוספים שיושקעו בתחומי הטכנולוגיה, התקשורת והפנאי.
סינטק מוכרת למג'יק את סינטק קול סנטרס
חברת האחקות סיטק טנלויות מתקמות, מבצת פומלה, הדעה היום על מכרת אזקתיה בסיטק קול סנרס. האחקות בשיעור %39.11 בסינטק קול סנטרס יימכרו למג'יק, גם היא מקבוצת פורמולה, תמורת 8 מיליון שקל.
סינטק קול סנטרס, מנוב לשעבר, הוא בית תוכנה העוסק בפיתוח ובמכירת תוכנות לניהול CALL CENTERS, הנקראות CONTACTIVITY. אין זו ההשקעה הראשונה של מג'יק בסינטק קול סנטרס. בפברואר השנה היא השקיעה בה 690 אלף דולר.
היום פרסמה סינטק טכנולוגיות מתקדמות את דו"חותיה הכספיים לרבעון הראשון של השנה, המראים על הכנסות של 59.4 מיליון שקל ועל רווח נקי של 4.47 מיליון שקל. בשנת 99' כולה הסתכמו הכנסות החברה ב-229 מיליון שקל והרווח הנקי שלה ב-2 מיליון שקל.
דמאטק תספק מערכות לבתי הסוהר של טקסס
חברת דמאטק הישראלית, שמניותיה נסחרות בלונדון (טיקר:DTKL), הודיעה שרשות בתי הסוהר של מדינת טקסס בארה"ב בחרה במערכותיה לתוכנית מאסרי הבית של המדינה. שווי המערכות שיסופקו מידית הוא 2.5 מיליון דולר.
המערכות שפיתחה דמאטק, 2001-EMS, הן מערכות בקרה אלקטרוניות, המשלבות חומרה ותוכנה ומאפשרות מעקב אחרי גופים נעים. השימוש הראשון של טכנולוגיה זו הוא מעקב אחרי אסירים השוהים בחופשה או במעצר בית. בעתיד מתכוונת החברה להסב את מערכותיה גם לשימושם של חולים הזקוקים להשגחה, כמו חולי אלצהיימר.
לפני כמה ימים נבחרה דמאטק גם על-ידי רשות בתי הסוהר של צפון קרולינה וסיפקה לה מערכות בכמיליון דולר.
דמאטק, שמכירותיה ב-99' הסתכמו בכ-10 מיליון דולר, עברה זה כבר להיסחר בבורסה הראשית בלונדון, ולאחר עלייה של כ-%21 במניותיה היא נסחרת לפי שווי של 46 מיליון דולר.
« דפנה צוקר « ורסמד זכתה בחוזה שיווק עם סימנס «