קבוצת שמרוק מקבוצת דיסני, הנקראת SPV , רכשה אתמול את מניות מוטורולה בפלאפון (50%) תמורת סכום של 590,885,374 דולר, שחלקו מומן בהלוואה מבזק של 240 מיליון דולר.
החברה מ-SPV שתחזיק במניות פלאפון נקראת פלאפון הולדינג LLC והיא רשומה בארה"ב.
העסקה אושרה על ידי הממונה על ההגבלים, ועל ידי שר התקשורת, לאחר ששמרוק התחייבה שהיא, קבוצת דיסני, חברות בנות שלה וחברות הקשורות עמה, לא יתמודדו במכרז על גרעין השליטה של בזק. במונח חברות הקשורות עמה הכוונה לחברות בהן יש לדיסני השפעה ניכרת או 25% מהאחזקות ומעלה.
כזכור, על פי ההסכם שנחתם בין שמרוק לבזק, היא תמכור לבזק את מניות פלאפון שרכשה ממוטורולה בתחנות מסוימות ב - 4 השנים הקרובות,
לאחר סיום תהליך ההפרטה של החברה.
מנהל רשות החברות הממשלתיות, ירון יעקובס, עדיין עושה מאמצים לשכנע את בזק לנצל את האופציה שלה כבר עתה, ולרכוש את המניות כחברה ממשלתית, למרות הבעיות שעלולות להיגרם כתוצאה מכך לפלאפון.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.