מדד העוצמה היחסית ( RSI)

ה -RSI הוא מתנד הנע נע בתוך גבולות שבין 0 ל- 100 . המתנד משמש לאמידת מצבים של " רכישות יתר " ( בהם מניה עלתה מהר מדי וחד מדי ) " ו " מכירות יתר " ( בהם מניה ירדה מהר מדי וחד מדי ). כן משמש המדד לזיהוי מוקדם של תפנית אפשרית במגמה. השימוש במדד מבוסס על העקרונות הבאים:

1. כאשר חוצה ה - RSI את רמת ה - 70 נחשב הדבר למצב של רכישות יתר. חציית רמת ה - 30 נחשבת למצב של מכירות יתר. כאשר משתמשים במדד רגיש יותר , למשל ל- 9 ימים, ניתן להשתמש בגבולות של 20 - 80 . ראוי לזכור שבשוק שמתחיל מגמת עליה או מגמת ירידה איתותי מכירות / רכישות יתר עשויים להתקבל מוקדם מדי. הפריצה הראשונה של רמת ה - 70 או ה - 30 היא בדרך כלל רק אזהרה. יש לשים לב למהלך הבא של ה - RSI באזור ה "מסוכן " ולנתח אותו בכלים המפורטים בהמשך. בנוסף ניתן להבדיל בין פעולות הגנתיות הננקטות לבין פעולות בכיוון מגמה חדשה וליחס כל פעילות שכזו למצב בו ה - RSI נמצא. לא כדאי לחסל עמדה רווחית רק בגלל שה RSI חצה את רמת ה - 70 או ה - 30. במקום זה ניתן להדק את פקודות ה - STOP ולהמתין למהלך הבא. במקביל, ניתן לקבוע כי בשוק עולה הגבול העליון יהיה 80 ובשוק יורד הגבול התחתון יהיה 20 .

2. איתותים נוספים המתקבלים מה - RSI הם איתותים גראפיים: כאשר ה RSI נמצא מעל 70 ונקודת הפסגה שלו נכשלת מלהעפיל על נקודת פסגה קודמת ואחריה פורץ ה RSI נקודת שפל קודמת - יש בכך איתות למכירה. בשוק יורד כאשר הRSI נכשל מלרדת אל מתחת לנקודת השפל האחרונה ואחר כך עולה אל מעל נקודת הפסגה האחרונה , יש בכך משום איתות קניה.

3. פיצול בין מהלך ה RSI למהלך השוק ברמות שמעל 70 או מתחת ל 30 עשוי להעיד גם הוא על שינוי מגמה צפוי. ווילדר עצמו רואה בפיצול זה את הפרשנות החשובה ביותר של ה - RSI .

4. ניתן לבצע על ה - RSI ניתוח תרשימי ככל תרשים אחר : קווי תמיכה והתנגדות, קווי מגמה לזיהוי שינוי במגמה, ממוצעים נעים וכיו"ב.