פחות משנתיים לאחר רכישת טריידיום בכחצי מיליארד דולר: ורטיקלנט סוגרת את הסניף הישראלי ומפטרת את 35 עובדיו

סגירת הסניף מתרחשת על רקע קשיי החברה האם האמריקנית, העוסקת באספקת תוכנות למסחר אלקטרוני בין עסקים; מניית ורטיקלנט ירדה מ-119 ד' ביום הכרזת העסקה עם טריידיום, ל-0.38 דולר למנייה בלבד היום

ורטיקלנט (VERT) החליטה לסגור את הסניף הישראלי שלה בירושלים. כך נודע ל"גלובס". סגירת הסניף, שהוקם בעקבות רכישת טריידיום הישראלית ב-474 מיליון דולר, במרץ 2000, מתרחשת על רקע קשיי החברה האם האמריקנית, העוסקת באספקת תוכנות למסחר אלקטרוני בין עסקים.

דוד קוסטמן, סמנכ"ל התפעול בחברה אמר, כי החברה האם החליטה לרכז את פעילות הפיתוח בסניפי החברה בפאלו-אלטו ובסן-פרנסיסקו, ולפיכך נדרשה לסגור את שלוחת הפיתוח בישראל. כמו כן, ייסגרו כמה משרדים של החברה שפוזרו ברחבי העולם, אולם ורטיקלנט טרם הודיעה על כך. "המהלך נדרש בעקבות החלטת החברה להתייעל, כנגזר מהמצב בשווקים, וזאת למרות שהמוצרים של החברה עדיין זוכים לאמונם של הלקוחות".

לכמה מעובדי ורטיקלנט ישראל הוצע להשתלב בפעילות הפיתוח בארה"ב, וכעת בוחנים העובדים את ההצעה. "המוצרים המבוססים על פיתוחי טריידיום חשובים לחברה בהמשך הדרך, כמו גם כח האדם האיכותי שהיה בסניף הישראלי", אמר קוסטמן, "ואנו ממתינים שהתקופה הקשה תחלוף".

קוסטמן שלל אפשרות שההחלטה הנוכחית תוביל למהלך של מיזוג עם אחת מהחברות העולמיות העוסקות בתחום, כדוגמת אריבה, קומרס-וואן או i2.

מניית ורטיקלנט ירדה מ-119 דולר למנייה ביום הכרזת העסקה עם טריידיום, למחיר של 38 סנט למנייה היום, המגלם שווי של 37 מיליון דולר בלבד. לפני מספר חודשים פיטרה ורטיקלנט ישראל כ-50% מהעובדים, וכאמור, כיום החליטה לפטר את 35 הנותרים. מנהל הסניף הישראלי, דורון גז, אישר את הידיעה.

ברבעון האחרון עליו דיווחה החברה, שהסתיים בסוף חודש יוני, הגיעו הכנסותיה ל-69.7 מיליון דולר, אולם נתון זה היתרגם להפסד ענק של 394 מיליון דולר. לקראת הרבע שהסתיים בשבוע שעבר פירסמה החברה אזהרת רווח, ולפיה תדווח על הכנסות בשיעור של 33-31 מיליון דולר, וההכנסות לרבעון האחרון של השנה יעמדו על 37-35 מיליון דולר. הכנסותיה לכלל השנה צפויות לעמוד על 140-136 מיליון דולר בלבד.

טריידיום הוקמה על ידי צבי שרייבר ואילן גרובמן ב-1998. באוגוסט 1999 גייסה החברה 3 מיליון דולר לפי שווי של של 7 מיליון דולר אחרי הכסף. בגיוס השתתפו, בין השאר, הקרנות 3 Israel seed partners, וורטקס ישראל 3 ובני שטיינמץ (כמשקיע פרטי,וגם באמצעות STI וסקורפיו). החברה נמכרה שישה חודשים אחרי הגיוס.