קודאק סוגרת את פיקצ'רוויז'ן הישראלית שרכשה ב-140 מ' ד'

החברה פיתחה טכנולוגיה להפצת תמונות באינטרנט * 36 עובדים בישראל ו-140 עובדים בארה"ב יפוטרו עד מארס 2002

ענקית מוצרי הצילום האמריקנית קודאק (EK) סוגרת את חברת הבת פיקצ'רוויז'ן הישראלית, מפטרת את 36 עובדיה בשלוחה הישראלית וקרוב ל-100 עובדים נוספים בארה"ב. כך נודע ל"גלובס".

פיקצ'רוויז'ן הוקמה ב-1995 על-ידי הישראלים פיל גרפינקל, יעקב בן יעקב ואליוט יפה. החברה פיתחה מוצר בשם "פוטונט", המאפשר לנצל את האינטרנט לצורך הפצת תמונות.

קודאק רכשה 51% מפיקצ'רוויז'ן בפברואר 1998 תמורת 50 מיליון דולר במזומן ולפי שווי חברה של 100 מיליון דולר. שלושה חודשים אחר-כך רכשה אמריקה און ליין 20% מהחברה לפי שווי חברה כפול - 200 מיליון דולר. לפני כשנה וחצי השלימה קודאק רכישת 100% בחברה הישראלית, בין השאר תוך רכישת אחזקות AOL בפיקצרוויז'ן. ברכישת 49% הנותרים השקיעה קודאק 90 מיליון דולר.

ההודעה על סגירת פיקצ'רוויז'ן נמסרה לעובדי החברה ביום ד' שעבר. קודאק הודיעה, כי הסגירה תתבצע במארס 2002. העובדים יפוטרו בשתי קבוצות: ב-3 בדצמבר השנה, ובסוף מארס בשנה הבאה. כל עובדי פיקצ'רוויז'ן יקבל חודשיים משכורת כפיצוי, בנוסף לפיצויים. קודאק הודיעה, כי היא שוקלת להעביר עובדי מפתח בשלוחה הישראלית של פיקצ'וויז'ן למטה קודאק בניו-יורק, אם תראה תועלת בכך. פיקצ'רוויז'ן נחשבת לבת טיפוחיו של בית ההשקעות הישראלית ג'רוזלם גלובל, בראשות שלמה קליש, שגם גייסה עבורה את 300 אלף הדולרים הראשונים. ביולי 1999, העריך קליש, כי ניתן להנפיק את פיקצ'רוויז'ן לפי שווי של מיליארד דולר, אך טען, כי קודאק מתנגדת לביצוע הנפקה בעיתוי זה.

שניים ממייסדי פיקצ'רויז'ן, בן-יעקב וגרפינקל, הקימו לאחר מכירת החברה את חברת ההשקעות יזם, שנסגרה עם קריסת הדוט.קום.

קודאק נסחרת כיום לפי שווי של 8.5 מיליארד דולר בוול סטריט. החברה דיווחה בסוף אוקטובר על עמידה בציפיות לרבעון השלישי, עם רווח של 96 מיליון דולר (52 סנט למניה), אך גם על התכווצות של 8% בהכנסות לרמה של 3.3 מיליארד דולר ועל פיטורי 4,000 עובדים. כמו כן, הורידה קודאק את תחזיתה לרבעון הרביעי והודיעה כי לא בו תרוויח יותר מ-15 סנט למניה.