הקבלן והיזם יעקב אנגל מציע לקנות את מתחם ראש העין-החורשים-גבעת השלושה, בעיסקה לפי 20%-15%. הצעתו עשויה להתברר כגבוהה ביותר, והוא עשוי לזכות במכרז לקניית המתחם הגדול ביותר באיזור ת"א והמרכז.
אנגל מציע לרכוש את הקרקע לבניית הדירות בעיסקה לפי 15%. ההצעה כוללת טבלה, שלפיה תעלה התמורה, במקביל לעליית מחירי הדירות, עד 20%. אנגל הגיש הצעה לעיסקה דומה לגבי הנכסים המניבים. על פי כמה הערכות, הצעתו עדיפה על זו של המתחרים העיקריים, דלק נדלו ואפריקה-ישראל.
ועדת המכרזים קיבלה הצעות בכתב, וביקשה מהמתמודדים לשפר את הצעותיהם. ההכרעה צפויה, כנראה בסוף נובמבר או במחצית הראשונה של דצמבר. הקרקע נמצאת בבעלות הקיבוצים החורשים וגבעת השלשה, והמכרז מנוהל בידי החברה הכלכלית של ראש העין.
במקביל, מנהל אנגל מו"מ על עיסקה, שבה יקנה משני פרטיים מיתחם ל-350 דירות ברמת השרון, ליד הכפר הירוק. זהו חלק ממיתחם גדול יותר, קרקע חקלאית לשעבר, המיועד לבניית כ-2,000 דירות. אנגל מציע עיסקה לפי 46%, והפרטיים דורשים עיסקה לפי 49%.
בנוסף, מנהל אנגל מו"מ עם פרטיים לקניית קרקע לבניית 360 דירות באריאל. כן הוא מנהל מו"מ לקניית קרקע ל-100 קוטג'ים בקרית אתא, ליד גבעת טל. אנגל מעריך, שמחירי הדירות הגיעו לשפל, ולקראת סוף 2002 ישובו ויעלו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.