מיכאל צ'רנוי מנסה לגייס את עו"ד יהושע רזניק לצוות ההגנה שלו

בימים האחרונים התקיימו כמה שיחות בנושא, ואלה מבשילים, ככל הידוע, לכדי סיכום; הרעיון לגייס את רזניק נובע מהניסיון העצום שצבר, במהלך פרשת דרעי, ונוכח מעמדו כיוצא הפרקליטות, שם היה סגן פרקליטת המדינה

מיכאל צ'רנוי מנסה לגייס את עו"ד יהושע רזניק לצוות ההגנה שלו. ל"גלובס" נודע, כי בימים האחרונים התקיימו כמה שיחות בנושא, ואלה מבשילים, ככל הידוע, לכדי סיכום.

הרעיון לגייס את רזניק נובע מהניסיון העצום שצבר, במהלך פרשת דרעי, ונוכח מעמדו כיוצא הפרקליטות, שם היה סגן פרקליטת המדינה. רזניק כבר התייצב מול הפרקליטות וניהל מאבק עיקש נגד אנשיה, בפרשת תא"ל (מיל.) יצחק יעקב, המואשם בעשיית שימוש אסור במסמכים מסווגים ובידע שרכש במהלך עבודתו בשירות המדינה.

המדובר, בשלב זה, בצוות שייצג את צ'רנוי בכתב אישום שעומדת הפרקליטות להגיש נגדו בחשד ששילם שוחד לחבר מועצת עיריית אילת, כדי שזה ידאג לו להנחות בבתי מלון באילת. יחד עם צ'רנוי עומדת הפרקליטות להגיש כתב אישום גם נגד מזכירתו.

ההחלטה הסופית האם יצורף רזניק, תתקבל בימים הקרובים. היא תלויה גם בהיקף חומר החקירה שייפתח בפני צוות ההגנה בתיק זה, ובשלב שבו יתחיל לזרום לידי ההגנה חומר החקירה הנוגע לפרשה הגדולה יותר: פרשת בזק.

אם אכן יצטרף רזניק, יעמוד אמנון זכרוני בראש צוות ההגנה, שיכלול אותו עצמו ואת עו"ד רזניק; עורכי דין נוספים, נבות תל-צור ומשה פרידמן, ייצגו את המזכירה. טיוטת כתב אישום בנושא זה כבר הוגשה לפרקליטי צ'רנוי, לצורכי שימוע.