הוגשו 6 הצעות במכרז להקמת מתקני התפלה

מדובר במתקנים להתפלת מי-ים, בהיקף של 30-15 מיליון מ"ק לכל מתקן, כשעלות הקמתו של כל מתקן נאמדת ב-70 מיליון דולר. על-פי החלטת הממשלה, יוקמו שני מתקנים

ועדת המכרזים של החשב הכללי קיבלה היום שש הצעות במכרז בשיטה אשר בה מתפעל המקים את המתקן במשך 25 שנה, ובתום תקופת ההתקשרות יישאר המתקן בבעלותו.

מדובר במתקנים להתפלת מי-ים, בהיקף של 30-15 מיליון מ"ק לכל מתקן, כשעלות הקמתו של כל מתקן נאמדת ב-70 מיליון דולר. על-פי החלטת הממשלה, יוקמו שני מתקנים.

בשלב הראשון, נערך הליך של איתור קרקעות שעשויות להתאים להקמת המתקנים, ובשלב השני נדרשים היזמים להגיש את ההצעות המתייחסות להקמת מתקני ההתפלה באתרים שאושרו. ועדת המכרזים תכריז על הזוכה בתוך מספר חודשים והפעלת המתקנים צפויה להתחיל בשנת 2004.

עם סגירת הגיליון, טרם נפתחו ההצעות, אך על-פי ההערכות, הגישו את ההצעות באתר פטוטארום - הקבוצות דנקנר, אלרן תשתיות הנדסת התפלה וחברת המים הבינלאומית וויוונדי, באתר אשקוגן באשדוד - פועלים השקעות שיכון ובינוי וחברת המים הספרדית איני, באתר פלמחים - חברת המים הספרדית טרגאוה, גאון אגרו תעשיות, תהל, טמבור ואוסיף, באתר מפרץ חיפה - דנבר וחברת המים ליונז, וכן ברן וחברת המים האמריקנית איוניקס, ובאתר נוסף - אשטרום יחד עם חברת המים הספרדית קרוגאוה. הקמת המתקנים היא חלק מהחלטת הממשלה בדבר הקמת מתקני התפלה בסדר גודל של 200 מיליון מ"ק.