הופסקה אספקת המלט מירדן לישראל

יבואניות המלט סי.אנד.אל ומלט דן הקפיאו פעילותן ופיטרו 130 עובדים * גורמים בענף: מדיניות התמ"ס החמירה את המצב

הנהלת מפעלי המלט הירדניים J.C.F הפסיקה בתחילת החודש את אספקת המלט לישראל, בשל המצב בשטחים. כך נודע ל"גלובס".

בחודש שעבר רכשה הרשות הפלשתינית את מניות ממשלת ירדן (14%) במפעל, ב-45 מיליון דולר. לפני מספר חודשים פתח התמ"ס בחקירה בחשד לייבוא מלט מירדן במחירי היצף. לדברי גורמים בענף, הנזק נגרם בעיקר מכוונת התמ"ס להטיל היטל על ייבוא מלט במחירי היצף.

יוסי בנטוב, מנכ"ל יבואנית המלט סי.אנד.אל, אישר, כי הירדנים הפסיקו בפתאומיות את אספקת המלט באמצעות חברתו. לדבריו, ההסבר הרשמי שקיבל היה: "המצב הבטחוני אינו מאפשר עסקים כרגיל עם ישראל".

לדברי בנטוב, כוונת התמ"ס להטיל את ההיטל "הוסיפה שמן למדורה וגרמה נזק". הוא הוסיף: "כשלממשלת ירדן היה אינטרס כלכלי במפעל המלט, היא שמרה על אספקה רצופה, למרות המצב הבטחוני. ברגע שמכרה את חלקה לרשות הפלשתינית, אין לה יותר אינטרס כלכלי. בהעדר אינטרס כלכלי, בתוספת מצב בטחוני קשה, הופסקה אספקת המלט".

סי.אנד.אל (בבעלות שווה של יצרנית המלט לאפארג' - בעלת השליטה במפעלי המלט הירדניים - וחברת כימוביל, בבעלות משפחת פלר מחיפה) העסיקה 120 עובדים, מתוכם 100 נותני שירות. היא נאלצה לפטר את כל עובדיה, ולהפסיק בינתיים את פעילותה.

מנכ"ל היבואנית מלט דן, אבשלום אנצלביץ', אמר ל"גלובס", כי למרות שהחברה נאלצה להפסיק את פעילותה ולפטר 10 עובדים, הוא ממתין להתפתחויות. "עברנו זמנים קשים, נעבור גם את זה. יש לי תקווה, שהכל יסתדר", אמר.

מנכ"ל נשר, יצחק דוידי, אמר ל"גלובס", כי מתחילת מבצע "חומת מגן" פסק לחלוטין ייבוא המלט מירדן. "כל הזמן אמרנו, שיש מקור אחד בטוח של מלט, והוא נשר", אמר.

התמ"ס סירב להגיב.