משרד האוצר דחה בחודש, עד לאוגוסט 2002, את מועד הגשת ההצעות למיון מוקדם למכרז התפלת מי הים בחדרה. המועד המקורי להגשת ההצעות היה היום (ג'). הסיבה לדחייה: הוויכוח בין המדינה לבין חברת החשמל בעניין הבעלות על השטח.
במקביל, הוחלט על העיכוב בשל הקושי למצוא חברות זרות שישתתפו במכרז. עד כה הודיעו וויוונדי, שזכתה במכרז ההתפלה באשקלון, שלא תשתתף במכרז, וקיים ספק גם לגבי השתתפות של חברות זרות אחרות. דגרמונט הצרפתית יחד עם אנגל, הודיעו שישתתפו במכרז.
מיתקן ההתפלה של חדרה, לייצור 50 מיליון מ"ק מים מותפלים בשנה, מתוכנן לקום על שטח שמוחכר לחברת החשמל. כיום בנויים על השטח צריפים ישנים ששימשו את משרדי החברה בעת הקמת תחנת הכוח.
שטח זה נבחר מתוך הנחה, שבאמצעות הקמת המיתקן בתוך שטח המיועד מראש למבני תשתית, ניתן יהיה לחסוך את כל ההליך הסטטוטורי, המעכב הקמת מיתקנים. כמו כן ניתן יהיה לנצל את מיתקני השאיבה של חברת החשמל לטובת מיתקן ההתפלה.
במסגרת המו"מ עם חברת החשמל, ביקשה המדינה לקבל את השטח בחזרה, בהתאם להחלטת מועצת מקרקעי ישראל, לפיה באם ייעודו של השטח משתנה - עליו לחזור למדינה. חברת החשמל מסרבת להחזיר את השטח, בטענה שהוא נחוץ לה לשם הרחבת התחנה. לחלופין, מוכנה חברת החשמל להחכיר את השטח ליזם שיקים את מיתקן ההתפלה, ולגבות בתמורה דמי חכירה. לאפשרות זו מתנגדים מינהל מקרקעי ישראל ומשרד התשתיות.
ל"גלובס" נודע, שהצדדים מנסים להגיע לפשרה שתאפשר את הקמת המיתקן. גורמים בענף ההתפלה טוענים, שממילא השטח המוחכר לחברת חשמל קטן מדי, ולא יאפשר להקים מיתקן להפקת 50 מיליון מ"ק, ולכן יש צורך לחפש אתר אחר.
משרד התשתיות מסר, כי החברות המשתתפות במכרז התבקשו להגיש את הצעותיהן להקמת המיתקן בלי להתייחס לשטח ספציפי, וזאת במטרה למנוע עיכובים נוספים עד למציאת פשרה עם חברת החשמל.
חברת החשמל מסרה בתגובה, שהיא תעשה כמיטב יכולתה לזרז את
הקמת מיתקן ההתפלה, ותהיה מוכנה למסור את הקרקע באשדוד ובחדרה, הכל על פי שיקולים
עסקיים, כמתחייב מחוק החברות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.