"אני מאמין בתחום המים וחושב שיש בו הבטחה גדולה לעתיד", כך אומר בני גאון, נשיא גאון החזקות וגאון אגרו, השותפה בקונסורציום ויה מאריס התפלה, שזכה בשבוע שעבר (ד') במכרז להקמת מתקן ההתפלה בקיבוץ פלמחים.
לדברי גאון, ההחלטה להיכנס כשותפים לצינורות המזרח התיכון, יחד עם I3 הבריטית, המיוצגת על-ידי אביב אלגור, היא חלק מתוך תוכנית אסטרטגית לחדור לתחום המים ולתחום הובלת הגז. לדבריו, כבר כיום הכניסו צינורות המזרח התיכון רווח של 30 מיליון שקל.
עוד אומר גאון, שאגרו גאון, המרכזת את פעילות גאון אחזקות בתחום המים והתעשיות הקשורות למים, הפכה בחודשים האחרונים לאקטיבית בנושאים אלה. החברה רכשה אחזקות (50%) במפעלי המסננים של עמיעד, 50% בכוכב מגופים, ו-50% מרימון הנדסת מים. בנוסף החליטה אגרו להקים שני מיזמים לתשומות חקלאיות, בין השאר להשתתף ביחד עם הזרע, במכרז להפרטת אגרידב, חברת הייעוץ הממשלתית לחקלאות. בנוסף הקימה גאון אגרו חברה לתשומות חקלאיות בגרוזיה בהיקף של 5 מיליון דולר, וחברה נוספת ברפובליקה הדומיניקנית.
גאון דוחה את הטענות, לפיהן התשואה שיפיק הקונסורציום ממכרז ההתפלה תהיה נמוכה. לדבריו, "אני מקווה שאף אחד לא חושד בי שאני 'מרטיר' שרוצה להפסיד כסף. כל הטענות על רווחים נמוכים, מגיעות, לדעתי, מאלה שלא זכו במכרז. אני יודע שאנחנו הולכים למכור מים ולא אורניום, אבל אני משוכנע שלא נפסיד כסף. פעם כמעט מעדתי עם ערוץ 10. ברגע האחרון המרתי את ההשקעה בטלעד. כאן זה לא יקרה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.