גורמים במשק המים מעריכים, שבעקבות השתתפות הממשלה במחצית מימון מתקן ההתפלה המתוכנן בקיסריה, ירד מחיר המים המותפלים ל-28 עד 32 סנט למ"ק. במכרזי התפלת המים שפורסמו עד כה נקבעו מחירים גבוהים הרבה יותר, וזאת כי היזם נשא בעצמו בעלות הקמת המתקן. במתקן ההתפלה באשקלון נקבע מחיר של 52 סנט למ"ק מים מותפלים. במתקני ההתפלה בפלמחים ובחוף הכרמל נקבע מחיר של 54 סנט למ"ק. מחירים אלה נחשבו עד כה לנמוכים מאוד בהשוואה למחיר ההתפלה המקובלים בעולם, הנעים סביב ה-60 סנט למ"ק.
להערכת סמנכ"ל גיזה, יובל זילברשטיין, מחיר מ"ק מים מותפלים במתקן בקיסריה יהיה נמוך בכ-40% מהמחיר המקובל עד כה. חישוב זה מתבסס על הכלל הקובע, שההשקעה ההונית בהקמת מתקן התפלה והחזר ההון מהווים כ-60% מעלות הפרויקט, ועלות התפעול והאנרגיה כ-40%. באם המדינה תשקיע מחצית מסכום ההקמה, עלות המים המותפלים, בהתחשב במחיר האנרגיה והתפעול השוטף, תהיה כ-60% מהעלות המקובלת במתקנים אחרים. על פי הערכה זו המחיר יהיה כ-32 סנט למ"ק. להערכת זילברשטיין, מחיר זה מבטא גם את העובדה, שהשתתפות הממשלה תפחית את הסיכון שבפרויקט, והדבר יקל על היזם להשיג מימון נוח יותר.
סך ההשקעה במתקני ההתפלה כארבעה מיליארד שקל, כחצי מיליארד שקל מכספי המדינה ושלושה וחצי מיליארד שקל בהשקעה של המגזר הפרטי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.