שר החקלאות, שלום שמחון, ביקש ממשרד מבקר המדינה להופיע בפני ועדת ההיתרים שתסיר מעליו את מגבלת ניגוד העניינים, ותאפשר לו להשתתף בדיוני הממשלה בנושא הקרקעות החקלאיות.
מבקר המדינה, אליעזר גולדברג, מנע בשבוע שעבר את השתתפותם של שמחון ושל ראש הממשלה, אריאל שרון, בישיבת הממשלה בנושא בנימוק של ניגוד עניינים. שרון הוא בעליה של נחלה חקלאית בכפר מל"ל וחווה חקלאית בנגב. שמחון מתגורר במושב אבן מנחם, והוא מועמד להיות בן ממשיך במושב.
בשל החלטת גולדברג, לא יכול היה שמחון להעלות לדיון בממשלה את הצעתו בעניין פיצוי החקלאים בעת שינוי הייעוד, שגובשה בעקבות החלטת בג"ץ הקרקעות. את ההצעה הביא בפני הממשלה שר התרבות והספורט, מתן וילנאי.
תפקיד ועדת ההיתרים של משרד מבקר המדינה הוא לדון בעררים של שרים וסגני שרים, בעקבות החלטת המבקר לפסול אותם לעסוק בנושאים מסוימים בשל ניגוד עניינים. בראש הוועדה עומד השופט בדימוס שלום ברנר, וחברים בה עו"ד רנאטו יאראק ופרופ' גבריאלה שלו. הוועדה שתחליט בעניינו של שמחון תורכב מחברים אחרים, וזאת לאחר ששניים מהחברים הקבועים בה פסלו את עצמם בשל מעורבותם בנושא הקרקעי. בראש הוועדה הפעם יעמוד השופט בדימוס יצחק זמיר, והחברים בה יהיו ברנר ועו"ד שלמה גוברמן. בסמכות הוועדה לתת היתר אישי לשמחון לאי קיום אחד מהכללים שהביאו לניגוד העניינים.
עוד יטען שמחון שהוא אינו בעל נחלה במושב אבן מנחם, וכי הוא מוגדר כאורח בנחלת ההורים, מאחר שביתו בנוי על שטח שהיקצה לו המינהל וצירף אותו לנחלת הוריו בהתאם לזכויות הבניה במקום. לטענתו, למרות היותו הבן הצעיר במשפחה, הוא טרם הוגדר כבן ממשיך.
לדברי שמחון, "אני לא מתפרנס מחקלאות, ואין לי שום כוונה
לעשות זאת. מושב אבן מנחם נמצא 500 מ' ממוצב כרכום, שווי הקרקע במקום הוא אפס,
המינהל משקיע את כל התשתיות במקום, ולמרות זאת אף אחד לא רוצה לגור שם".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.