הפקיעה עיכבה את העליות

יום פקיעת האופציות לנובמבר נפתח בביקושים של כ-50 מיליון שקל במניות המעו"ף, שורטיסטים לחוצים מיהרו להזרים היצעים כנגד הביקושים והמדד הקובע לפקיעה נסגר בעלייה של %0.42 בלבד. פתיחת המסחר במשתנים עוד היתה במגמה מעורבת אך עם פרסום תוצאות המרצ החל מרוץ קניות במניות המעו"ף כשמניות הבנקים מוליכות את העליות והחוזים לינואר מגבים את המגמה באופטימיות של כ-%0.5. בשעות הצהריים חלה התמתנות בעליות השערים והחוזים צנחו במקביל לרמה של 302.2, מחיר המגלם עלייה של כ-%1 במדד המעו"ף, אך בשעת המסחר האחרונה שב והתחזק השוק כשבמקביל מזנקים החוזים לשיאם היומי 305.2, מחיר המגלם עלייה של כ-%2 במדד המעו"ף, וזאת לעומת עלייה של %1.49 בנכס הבסיס.

התופעה הבולטת של היום במסחר באופציות היא הזינוק מעלה של סטיות התקן הגלומות באופציות. אלו הגיעו לרמה של כ-%30 באופציות הקול וכ-%26 באופציות הפוט.

מחירי האופציות מגלמים ציפיה להמשך מגמת העליות תוך חשש כבד מתנודתיות חזקה בנכס הבסיס. «גולן כהן - אקסלנס השקעות« הפקיעה עיכבה את העליות «