לפני כשבוע וחצי הודיעה חברת אורכית כי ברבעון הראשון של 98' תחזור ותדווח על הפסד. התגובה של המשקיעים בוול-סטריט היתה מפתיעה. בשעות הראשונות המניה עלתה במקצת, ובשעתיים האחרונות זינקה ב-%20, בעקבות הודעה נוספת של אורכית, כי חברה אמריקנית גדולה עומדת לבצע יישום מלא של טכנולוגיית ה-ADSL שפיתחה החברה.
היום (ב') 'חושפת' אורכית טפח רחב עוד יותר מאותה עיסקה עליה רמזה בפעם הקודמת, אשר הולכת ומתבררת כמהותית ביותר עבורה. אורכית הודיעה כי ספקית הטלפון השנייה בגודלה בארה"ב, חברת GTE, בחרה בה ובשותפתה, חברת פוג'יטסו, כספקי הציוד לגישה מהירה לאינטרנט.
החברה אמנם לא נקבה בהיקף הכספי של העיסקה, אולם ההערכות הן כי הסכם זה עשוי להכניס לאורכית סכום של כ-80-70 מיליון דולר בתקופה של כשנה עד שנתיים, ואולי אף יותר מכך. לשם השוואה, הכנסותיה של אורכית בשנת 97' כולה הסתכמו ב-27.5 מיליון דולר, כולן מתחום המודמים מסוג HDSL, הנחשב לפחות מתקדם. "לא יכולנו לקוות ליותר מזה. זאת הפריצה שחיכינו לה", אמר היום מנהל השיווק של החברה, דן ארזי.
GTE מתכוונת להשתמש בציוד של אורכית על מנת להציע ללקוחותיה - צרכנים, חברות, אוניברסיטאות וספקי אינטרנט - גישה מהירה לאינטרנט באמצעות טכנולוגיית ה-ADSL הנחשבת למהירה עד פי 50 מקצבי המודמים הקיימים היום. העיכוב בהתפתחות הטכנולוגיה עד עתה נבע מהצורך של חברות הטלפוניה לבצע השקעות גדולות בתשתית, אולם התחרות ביניהן על מתן שירותים מתקדמים לאינטרנט מאיצה כיום את התהליך.
GTE תציע את השירות באמצעות כ-300 מרכזים הפזורים על פני 16 מדינות בארה"ב. בכוונת החברה להציע את שירותי ה-ADSL בלא פחות מאשר 30 אזורים. על פי ההערכות עשוי היקף ההשקעה של GTE להגיע לכ-300 אלף קווים בתקופה של שנה עד שנתיים.
בהנחה שעלות ההשקעה עומדת על כ-600-400 דולר לקו, הרי שההיקף ההתחלתי של ההסכם עשוי ליצור לאורכית ופוג'יטסו הכנסה כוללת של כ-150 מיליון דולר, כאשר חלקה של אורכית יעמוד על מחצית מהסכום.
ניסויי השדה של אורכית ופוג'יטסו עם GTE נערכו במשך כחצי שנה. החברה התמודדה על החוזה מול חברות ציוד התקשורת מהמובילות בעולם, כגון סיסקו, טריקום, אלקטל, נורתל ואחרות.
"אנחנו רואים בהסכם זה פריצת דרך לכל תעשיית התקשורת הישראלית, ולא רק לאורכית", אמר ארזי. "מדובר בכניסה דרך הדלת הקדמית לאחת מחברות הטלפון המובילות בעולם".
ADSL הינה טכנולוגיה הפועלת באמצעות חיבור של שני מודמים בכל צד של קו טלפון, כאשר מודם אחד נמצא במרכזיה של חברת הטלפונים, והשני בבית הלקוח. טכנולוגיה זו מאפשרת גישה רציפה לאינטרנט, שלא כמו המודמים המסורתיים הפועלים באמצעות חיוג.
באמצעות ה-ADSL יוכלו המשתמשים לגלוש ברשת ולנהל שיחות על אותו קו בו-זמנית. הטכנולוגיה מאפשרת גם גמישות גדולה יותר, והקצאת רוחבי פס משתנים על פי דרישות הלקוח. גמישות זו מאפשרת גם לחברות הטלפון וספקיות האינטרנט לתמחר באופן שונה חבילות שונות המוצעות ללקוחות.
GTE הודיעה כי היא מתכוונת להציע מספר חבילות שירות של ADSL, אשר יתבססו על מהירויות גישה שונות, מ-256 קילובייט לשנייה ועד 1.5 מגה בייט לשנייה. לשם השוואה, זמן הורדת סרט בן 2.5 דקות, (8.8 מגה בייט) יתקצר ל-47 שניות, לעומת 35 דקות במודמים הקיימים היום. תחום היעד למחיר החודשי לשירות של GTE נקבע ל-30 עד 250 דולר, מכאן שההחזר על ההשקעה שלה בציוד התקשורת עשוי להתבצע תוך כ-8-6 חודשים בממוצע.
«עמי גינזבורג«
אורכית ופוג'יטסו נבחרו כספקיות ציוד ADSL של GTE האמריקנית
«
הערכות: ההסכם עשוי ליצור לאורכית הכנסות של כ-80-70 מ' ד' בתוך שנתיים * דן ארזי, מנהל השיווק: "לא יכולנו לקוות ליותר מכך. זו כניסה בדלת הקדמית לאחת מחברות הטלפון המובילות בעולם"
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.