פשרה בין אחד ממוכרי סמי-בורקס לרוכש: הבנק יעביר לחברה עד 723 אלף שקל

סמי בורקס ביקשה לעקל את נכסי המוכרים עקב תביעת חוב של 2.2 מיליון שקל

בעל מניות לשעבר בחברת סמי בורקס, ניסים אלקולומברי, הגיע להסכם פשרה עם החברה ועם בעל השליטה בה, שלמה שלהב מתל-אביב. על-פי ההסכם, בנק הפועלים יעביר לסמי בורקס את מלוא הכספים של ניסים אלקולומברי, שעוקלו בבנק, עד לסך של 723,547 שקל.

בחודש אוקטובר 1999, פנו שלהב וסמי בורקס לבית המשפט, בבקשה להטיל עיקולים זמניים על נכסיהם של ניסים ושל יצחק אלקולומברי וכן על נכסי יוסף דקלו (המשיבים). זאת, לטענתם, להבטחת תביעה שהוגשה נגדם בהליכי בוררות, בסך 2.2 מיליון שקל.

בבקשה נאמר, כי בחודש ספטמבר 1997 נחתם הסכם בין שלהב וסמי בורקס (המבקשים) לבין המשיבים, ובהתאם להסכם זה רכש מהם שלהב את השליטה בסמי בורקס.

לטענת שלהב, הנתבעים לא פרעו את חובותיהם כלפי החברה, כפי שהתחייבו לעשות בהסכם הרכיש והפ נותרו חייבים לחברה, נכון לחודש דצמבר 1998, כ-2.2 מיליון שקל.

ניסים אלקולומברי ושלהב-סמי בורקס הגיעו להסכם בנוגע לפסק הבוררות שניתן לטובת שלהב-סמי בורקס ונגד ניסים אלקולומברי, שלפיו הבנק יעביר לחברה כספים שעיקל בחשבון אלקולומברי. (בש"א 59620/99).