בעלי המחצבות: להקים ועדה לבדיקת חוק חובת מכרזים בענף

לדברי נשיא התאחדות התעשיינים, עודד טירה, פעילות המחצבות תשותק, "בשל החלטה לא הגיונית של הממשלה, המחייבת את בעלי המחצבות לגשת למכרזים להמשך הפעלתן", ולא לחדש את רשיונות הכרייה

יו"ר איגוד יצרני חומרי מחצבה ומנכ"ל תעשיות אבן וסיד, אודי בן-אורי, אמר היום (א'), כי בעלי המחצבות דורשים מהממשלה להקים ועדת ציבורית בלתי תלויה, שתבחן את הבעיות של הענף, ותציע פתרון להמשך פעילות המחצבות, למרות חוק חובת המכרזים.

בן-אורי אמר את הדברים במסיבת עיתונאים שבה השתתפו גם נשיא התאחדות התעשיינים, עודד טירה ויו"ר ההסתדרות, עמיר פרץ. הדברים נאמרו על רקע הודעת המדינה, כי החל מ-1 בינואר לא יינתנו עוד רשיונות למחצבות, משום שהן לא קיבלו פטור מחוק חובת המכרזים.

פרץ אמר, כי משמעות סגירת המחצבות היא פגיעה באלפי עובדים המועסקים במחצבות עצמן, ובעשרות אלפי עובדים נוספים, שתעסוקתם תלויה בענף. ואילו טירה אמר: "היועצים המשפטיים והפקידים הממשלתיים מכופפים את ידי הממשלה, ושולחים 140 אלף איש ללשכות התעסוקה".

לדברי טירה, פעילות המחצבות תשותק, "בשל החלטה לא הגיונית של הממשלה, המחייבת את בעלי המחצבות לגשת למכרזים להמשך הפעלתן", ולא לחדש את רשיונות הכרייה.

טירה הוסיף: "ממשלות ישראל לדורותיהן הוליכו שולל את בעלי המחצבות והיזמים, שהשקיעו 5 מיליארדי שקלים בציוד, בעבודות תשתית ובהכשרת מחצבות. כאשר רצו אותם, הבטיחו להם לכשיקימו מפעלי מחצבה, יוכלו להישאר שם עד סוף עתודות האבן. עתה אומרים להם: 'לכו תתמודדו במכרז, ואולי לא תצליחו'".

לטענת טירה, אם אכן המחצבות ייסגרו, 260 מפעלי בטון יעצרו את פעילותם וגם 40 מפעלי בלוקים, 30 מפעלי אספלט ועשרות מפעלים לייצור מוצרי בטון ומבנים טרומיים. לדבריו, "גם 6,200 עובדים בהובלה ובמפעלי בלוקים ואספלט, יפסיקו לעבוד".

לדבריו, גם תעשיות הסיד, המלט, השיש, הביטומן והזכוכית - יעצרו כתוצאה מכך את פעילותן, ו-10,000 עובדים מתעשיות נסמכות כמו חברות נשר, איטונג, פניציה ויוצרי תשומות בנייה - יצטרפו למעגל האבטלה.