במערכת הביטחון וביחידה להתיישבות של משרד הביטחון הוכנה תוכנית, לבניית כבישים עוקפים חדשים בשטחי הגדה המערבית, בעלות כוללת של יותר ממיליארד דולר. התוכנית מתגבשת, ועדיין לא קיבלה אישורי תקציב. אם תאושר התוכנית, יהיה צורך בהפקעת אדמות נוספות מפלשתינאים.
מדובר בסלילת כבישים עוקפים וצירי תנועה חדשים, בנוסף ל-24 הכבישים העוקפים שנסללו בגדה ערב פינו צה"ל מערי הגדה, במסגרת הסכם הביניים ולפי החלטת ממשלת העבודה.
לא מכבר הונח על שולחנם של בכירי מערכת הביטחון דו"ח חמור, הנוגע לאיכות הכבישים העוקפים. בדיקה העלתה כי מדובר בכבישים ירודים ולא בטיחותיים למשתמשים בהם.
במקביל הוחלט לסלול את הכבישים שתוכננו בגדה, אך לא נסללו - כמו כביש עוקף-שכם דרום; כביש עוקף אל-ערוב; וכביש מס' 45, הכביש החדש לירושלים, ממכבים-רעות לעטרות.
מנכ"ל משרד הביטחון, אילן בירן, אמר ל"הארץ" בתגובה: "אינני עוסק בזה. מי שמרכז את נושא הכבישים הוא ראש האגף להתיישבות במשרד". מקור במערכת הביטחון טוען, כי יש תוכניות רחבות-היקף להקמת כבישים-חדשים, וכי הבעייה העיקרית היא התקציב.
«
הארץ
«
מערכת הביטחון מתכננת כבישים עוקפים בגדה ביותר ממיליארד דולר
«
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.