מע"ץ ויתרה על קידום כביש הרוחב 99 בצפון לטובת שכונת מגורים שמקדם המינהל ועיריית קרית שמונה. כך סוכם בדיונים, שהתקיימו בוועדה לתשתיות לאומיות. כזכור, כביש עוקף קריות הוגש לאישור הות"ל, והתוכנית הוכרזה כתשתית לאומית. עיריית קרית שמונה בשיתוף עם המינהל התנגדו לתוכנית, כיוון שאחד מהכבישים החותכים את הכביש- כביש 99 - פוגע בתוכנית ההרחבה המתוכננת של קרית שמונה. מדובר בכביש שאושר סטטוטורית ועתיד היה לפצל את שכונת יובלים ב' המתוכננת.
במשך חמש פגישות בין נציגי מע"ץ, המינהל וקריית שמונה לנציגי הות"ל גובשה הסכמה, לפיה מע"ץ לא תקדם את התוכנית ותודיע על ביטולה. בנוסף סוכם, כי הכביש הקיים - 909 - ישודרג.
בין הפרויקטים הנוספים שמע"ץ מקדמת בות"ל כביש הרוחב 9 שנכנס ל"שלב הספירה". מדובר בפרויקט התשתיתי הראשון, שנכנס לעבודה בלוחות הזמנים שמכתיב החוק. כביש 9 הוא כביש רוחב מהיר העובר מדרום לחדרה ומחבר בין כבישי האורך : כביש החוף, גהה 444 וכביש חוצה ישראל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.