עיריית ראשל"צ תמכור מגרשים ל-250 דירות במערב העיר ב- 12.6 מיליון דולר

ייבנו 3 מגדלים בני 21 קומות * מכרז גדול ראשון של העיריה לאחר שנים

עירית ראשון לציון הוציאה למכירה במכרז שלושה מגרשים בצפון מערב העיר, ליד הגבול עם בת ים ופרויקט פואבלו אספניול. ניתן לבנות עליהם 250 דירות בשלושה מגדלים בני 21 קומות כל אחד, שיהיו בין הגבוהיםביותר בעיר. בכל מגדל יהיו 83-84 דירות. העיריה מבקשת מחיר מינימום של 12.6 מיליון דולר, לא כולל מע"מ.

זו פעם ראשונה לאחר שנים, שהעיריה מוציאה למכירה מגרשים בהיקף גדול במערב העיר. כמעט כל המגרשים באיזור זה היו של מינהל מקרקעי ישראל. מערב ראשון לציון הפכה בשנים האחרונות לאחד מאיזורי הביקוש המובילים לדירות במדינה כולה. המגרשים היו מיועדים תחילה לבניינים בני 8 קומות, והתב"ע שונתה באחרונה למגדלים רבי קומות.

ב-24 ביוני נערך סיור קבלנים. שמעון פרטש, מנהל אגף, הנכסים בעיריה, הציג את תכניות הבנייה. בכל בנין יהיו דירות של 3 ו-4 חדרים, בחלקים שווים. התב"ע כבר אושרה, וניתן יהיה להתחיל בבנייה תוך זמן קצר. קבלנים ויזמים מעריכים, שמחיר המינימום לקרקע לדירת 4 חדרים יגיע ל-66 אלף דולר כולל מע"מ, והמחיר לקרקע לדירת 3 חדרים יגיע ל-50 אלף דולר כולל מע"מ. ההשקעה בבניית דירת 4 חדרים, לא כולל קרקע, תגיע לכ- 100 אלף דולר.

על פי נתונים אלו, רווחיות הפרויקט שולית. יזמים מעריכים, שניתן יהיה למכור דירות 4 חדרים במקום ב-185 אלף דולר ודירות 3 חדרים בכ-165 אלף דולר. אולם מכיוון שהקרקע לדירת 4 חדרים תעלה על פי מחיר המינימום 66 אלף דולר, כולל מע"מ, הרי שהרווח הצפוי הוא 20 אלף דולר לכל היותר, ובשוק כמו של היום ספק אם כדאי להכנס לסיכון.

עם זאת, יהיו מספר יזמים שיגישו הצעות במכרז. יזמים אלו מעריכים בין היתר, שניתן יהיה למכור פנטהאוזים בפרוייקט ב-350 אלף דולר.