ביהמ"ש הורה לעכב הליכי פשיטת הרגל נגד רמי כהן, לשעבר דירקטור בקרן פלד השקעות

הבנק לפיתוח התעשייה דורש לממש את ערבותו של כהן; ביהמ"ש: לא נטען כי החוב הוא חוב פסוק

שופטת בית המשפט המחוזי בת"א, ד"ר דרורה פלפל, הורתה לעכב את הליכי פשיטת הרגל בהם נקט הבנק לפיתוח התעשייה נגד רמי כהן, תושב רעות. באמצע חודש יולי השנה הגיש הבנק בקשה למתן צו לכינוס נכסיו של כהן, והכרזה עליו כפושט רגל.

לטענת הבנק, כהן, בהיותו אחד ממנהלי חברת קרן פלד השקעות (השייכת לקבוצת פלד-גבעוני, שהותירה אחריה חובות של מאות מיליוני שקלים), ערב להלוואה שקיבלה החברה מהבנק, בסך כ-4.3 מיליון שקל. ערבותו של כהן היא עד לסכום של 1.32 מיליון שקל, נכון למאי 2001.

לטענת הבנק, הוא העמיד את סכום החוב לפירעון מיידי, ושלח מכתב התראה לכהן, לפיו עליו לפרוע את סכום ערבותו, המסתכם ב-1.62 מיליון שקל, נכון למאי 2003, אך הדבר לא נעשה.

הבנק ציין, כי הגיש תביעה לבית המשפט נגד כהן, וכן בקשה לעיקולים זמניים - בין היתר על הווילה ברעות. לטענת הבנק, התברר לו כי כהן העביר לאשתו במתנה את זכויותיו בווילה.

כהן הגיש בקשת רשות להגן, שטרם נידונה. בתגובה להליכי פשיטת הרגל, הכחיש כהן את החוב וטען, כי לא ניתן היה לעשות שימוש בכתב ערבותו מאחר והוא חדל להיות דירקטור בחברה, והוא לא התכוון לערוב לחברה כשהוא אינו משמש בה יותר כבעל תפקיד.

כהן ביקש מבית המשפט לזרז את הדיון בבקשה של הבנק, בנימוק כי הוא דמות ציבורית ושימש בעבר בתפקידים בכירים בצבא, וכיום הוא מכהן כחבר מועצת מכבים-רעות.

פלפל ציינה, כי במקרה הנדון לא נטען כי החוב של כהן הוא חוב פסוק, ואשר הנושא טרם נדון בבית המשפט המתאים. לדבריה, אין מחלוקת כי חוב קצוב הוא תנאי מוקדם לצו כינוס נכסים ולהכרזה על פשיטת רגל.

לדברי פלפל, במקרה הנדון נעשה מעשה של פשיטת רגל בכל הנוגע לרישום זכויותיו של כהן בווילה המשפחתית על שם רעייתו. אולם, במקרה הנדון אין המדובר בחוב חלוט, ועל כן יש להורות על עיכוב הליכי פשיטת הרגל עד למתן פסק דין חלוט בבית המשפט המוסמך על קיומו של החוב.

עוד קבעה פלפל, כי צו המניעה הזמני שניתן לבקשת הבנק, נגד ביצוע כל דיספוזיציה בווילה ברעות, יישאר על כנו כבטוחה אפשרית לחוב ולהוצאות. (פש"ר 1823/03).