ביהמ"ש אישר את הסדר הנושים בתבל; הבנק הבינלאומי התרצה: יקבל 46% מהמניות - ולא 23%

הפשרה בין יוכמן להבינלאומי - ברגע האחרון * אם ירצה הבינלאומי למכור אחזקתו, לבנקים האחרים המחזיקים בתבל תהיה זכות סירוב ראשונה

הבנק הבינלאומי והמנהל הנאמן של תבל, רו"ח צבי יוכמן, הגיעו הבוקר (ה'), בדיונים של הרגע האחרון, להסכמה בעניין הסדר הנושים המוצע בתבל. בכך נסללה הדרך לאישור הסדר הנושים המובטחים. ההסדר אושר היום בבוקר בבית המשפט המחוזי בתל אביב, על ידי השופטת ורדה אלשיך - צעד שמותיר את החברה תחת הסדר ומונע את פירוקה המיידי.

על פי ההסכם, הבנק הבינלאומי יחזיק בשלב הראשון בכ-46% ממניות תבל, ולא כפי שנקבע קודם - 23% בלבד. בכך, רואים בבינלאומי הישג. בנוסף, אם הבינלאומי ירצה למכור את מניותיו בתבל, לבנקים האחרים, שגם הם חלק מההסדר, תהיה זכות סירוב ראשונה.

אסיפת הנושים המובטחים של תבל, שהייתה אמורה להתקיים אתמול בבוקר, נדחתה ופינתה מקום לדיונים קדחתניים כדי למצוא פתרון שיביא להסדר מקובל.

אסיפות הנושים הבלתי מובטחים בתבל אישרו אתמול ברוב גדול את ההסדר שהוצע על ידי יוכמן.

הנושים המובטחים - בנק הפועלים, לאומי ודיסקונט - תמכו מראש בהסדר המובטח. הבנק הבינלאומי נמצא במצב שונה מיתר הבנקים, שכן הוא מחזיק בכ-46.5% ממניות תבל, לאחר שקיבל אותם מבעלת המניות הקודמת בחברה UPC, כנגד חוב שהיה לה לבנק. חובה של תבל לבינלאומי כיום מסתכם בכ-445 מיליון שקל.

הבנקים יקבלו כעת את מלוא האחזקות על פעילות הכבלים של החברה. האחזקות של הבנקים בתבל הן בעייתיות, כיוון שהן מוגבלים באחזקותיהן הריאליות בחברות, ולכן הם לא יהיו מעורבים בניהול החברה.יחד עם זאת, הבנקים ימנו ועדה מייעצת לתבל, שתפעל בשיתוף פעולה עם הנאמן.

על פי הסדר הנושים שהוגש לבית המשפט, הנושים הבלתי מובטחים יקבלו את אחזקות תבל בספקית האינטרנט נטוויז'ן (46%) ובגלובקול (50%).