בג"ץ הוציא היום (ב') צו ביניים מסוייג, המונע את יישום החוק המכשיר את ערוץ 7. העניין מתייחס להקצאת תדר שידור חוקי לערוץ ופעולות אופרטיביות נוספות. עם זאת, נמנע בג"ץ מלהוציא צו ביניים המונע בדיעבד את כניסת החוק לתוקף. החוק נכנס לתוקף בתחילת החודש.
בנוסף, הוציא בג"ץ צו על תנאי, המורה לשרת התקשורת, לימור לבנת, לממשלה והרשות השנייה לנמק את חוקיותו של החוק. בשל חשיבות העניין החליטו השופטים תאודור אור, דורית בייניש וטובה שטרסברג-כהן להרחיב את הרכב השופטים שידון בעניין. בכך נענה בג"ץ חלקית לשש עתירות שהוגשו כנגד החוק.
בעתירות טענו העותרים, כי החוק איננו חוקתי בשל העובדה שהוא פוגע שלא כדין בזכויות יסוד וביניהן שוויון, קניין וחופש העיסוק. עוד העלו העותרים שאלות ביחס לתקפותה של החקיקה, וטענו כנגד חוקיות הליכי החקיקה בכנסת.
היועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין, נמנע מלגונן על עמדת הכנסת שהכשירה את השידורים, ובדיון בבג"ץ יוצגה הכנסת על ידי יוצעה המשפטי, עו"ד צבי ענבר. את יוזם החוק, ח"כ צבי הנדל, ייצג עו"ד רנטו יאראק.
בתגובה בכתב שהגיש לעתירה, לא התנגד רובינשטיין להוצאת צו הביניים בהסתייגות, אשר בסופו של דבר התקבלה על ידי השופטים. עוד תמך רובינשטיין בהוצאת צו על תנאי.
במהלך הדיון טען בא כוח ערוץ 7, עו"ד דן סלע, כי הוצאת צו הביניים תפגע בטובת הציבור. סלע אמר, כי יישום החוק לגבי ערוץ 7 יחייב אותו לקבל את הזכויות והחובות, ואי יישום החוק עלול לפגוע באופן כללי בטובת הציבור.
המדינה הודיעה בתגובתה, כי מקובל על הכנסת שהשאלות המועלות בעתירה מצריכות בירור, ובהתחשב בכך, אין הכנסת מתנגדת למתן צו על תנאי בעתירה. את המדינה ייצג מנהל מחלקת הבג"צים בפרקליטות המדינה, עו"ד עוזי פוגלמן
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.