דרבן ויקום מציעים להשכיר לקומברס 50,000 מ"ר ב-12 דולר למ"ר

אביב וזיקית מציעים להשכיר מתחמים ברעננה ות"א בדמי שכירות דומים

חברת דרבן וקיבוץ יקום מציעים להשכיר לקומברס מבנים בשטח של 5,000 מ"ר בגימור מלא, ביורופארק יקום, בשרון, בכ-12 דולר למ"ר. החוזה יהיה צמוד למדד, ל-10 שנים, עם אופציה לעוד 5. מקורות מקורבים לקומברס אומרים, כי זו אחת ההצעות המעניינות שהוגשו במכרז שהוציאה קומברס לשכירת מבנים חדשים לחברה.

ההצעה כוללת גם חניות עיליות או מקורות, וכן אופציה להגדלת השטח בעתיד. דרבן נמצאת בשליטת אליעזר פישמן, שהוא גם בעל השליטה ב"גלובס".

חברת משה אביב הציעה לקומברס לשכור ממנה מבנים בשטח 50,000 מ"ר, שתבנה על מגרש בבעלותה בקרית אתגרים, רעננה. הצעה אחרת של אביב היא להשכיר לקומברס 50,000 מ"ר במבני משרדים והיי-טק שחברת זיקית בונה ברמת החי"ל, ת"א. זיקית נמצאת בשליטת בחלקים שווים של אביב ושל אלוני-חץ. בשתי החלופות מדובר על דמי שכירות של כ-12 דולר למ"ר לחודש במצב גמור, בחוזה לטווח ארוך.

קומברס מעדיפה חוזה צמוד לדולר, מאחר שרוב הכנסותיה הן בדולרים. עם זאת, החברה לא תפסול הצעה מתאימה, גם אם תהיה צמודה למדד.

מקורות המקורבים למכרז אמרו ל"גלובס", שהם מעריכים שקומברס תשלם 12 עד 12.5 דולר למ"ר לחודש. הם אמרו, כי ההצעה להשכיר מבנים במצב גמור ובאיכות גבוהה בדמי שכירות נמוכים יותר, של 11-9 דולר למ"ר לחודש, "איננה ריאלית". קומברס מבקשת לקבל את המבנים כשהם גמורים בעוד שנתיים, בדצמבר 2005, עם תום חוזי השכירות העיקריים שלה ברמת החי"ל. משום כך, עליה לקבל החלטה תוך זמן קצר.