תיא תקשורת, בבעלותו של עמי גניגר, הגישה עתירה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב, בדרישה למסור לה ללא דיחוי את כל הנתונים על ההסכם שנחתם בין יוסי מימן לבין רונאלד לאודר ושלמה בן-צבי, על מכירת האחזקות בערוץ 10. תיא דורשת לקיים הליך שבו תינתן לה ולכל גורם אחר אפשרות להגיש הצעה מתחרה, ולחילופין, לקיים התמחרות על בסיס שיוויוני בין הצעת לאודר-בן-צבי לבין מציעים אחרים.
במקביל, איגודי המפיקים, הבמאים והתסריטאים דורשים תשלום של מלוא חובות ערוץ 10 אליהם. אתמול (ד') שלחו האיגודים מכתבים לנאמני ערוץ 10, עוה"ד אלי זהר וליפא מאיר, ליו"ר הרשות השנייה, מנשה סמירה, ולמנכ"ל הרשות השנייה, מרדכי שקלאר, לפיהם החליטו האיגודים לפעול בכל דרך אפשרית ובכל האמצעים שעומדים לרשותם, כדי לגרום לכך כי החובות ליוצרים ישולמו במלואם.
במכתבים החתומים על ידי עו"ד שחר ולנר מטעם איגודי הבמאים והתסריטאים ועל ידי אסף אמיר, יו"ר איגוד המפיקים, נכתב כי "הנהלות איגודי הבמאים, התסריטאים והמפיקים רואות בחומרה רבה את ההתפתחויות הנוגעות לפתרונות האפשריים, לפיהם היוצרים לבדם נשארים מדממים בשטח. "על-פי המידע המתפרסם הובטחו כספי הבנק, הובטחו הערבויות לטאלנטים ולבכירי הערוץ, נסגרו פרטי העסקה לטובת כל הנוגעים בדבר, בעוד ש'הספקים הבלתי מובטחים', כהגדרתם של היוצרים בטרמינולוגיה הצינית של בית המשפט, אמורים להסתפק בפירורים.
"יש לזכור, כי אותם 'נושים בלתי מובטחים' הם אלה שלהם זכות קניינית, בדרגה נורמטיבית של חוק יסוד, על התכנים המשודרים בערוץ. למותר לציין, שכל עוד לא שולמה התמורה בגין תכנים אלה, הקניין נשאר בידיהם של היוצרים, על כל המשתמע מכך.
"אין כל הצדקה מוסרית, כלכלית, משפטית, ערכית ומקצועית לתפור חבילת הסדר בחסות הנאמנים, או בית המשפט, שבה רק היוצרים, עמודי התווך של כל גוף שידור באשר הוא, יצאו בשן ועין.
"אנו דורשים כי מועצת הרשות השנייה תבדוק את פרטי ההסדר, ותגרום לכך שלא תאושר על ידה העברת הבעלות, או הרכב חדש של בעלויות, ללא הבטחת תשלום החובות ליוצרים ולמפיקים במלואם".
לטענת האיגודים, הם ימשיכו במאבק בכל החזיתות במטרה למנוע אישור הסדר שבמסגרתו לא יהיה פתרון לחובות הערוץ ליוצרים, ובין השאר: יתנגדו לגיבוש ההסדר בפני בית המשפט המחוזי בת"א, יפעלו למימוש הערבויות שהופקדו ברשות השניה לטלוויזיה ורדיו, יפנו לנאמני הערוץ על מנת לשכנעם להימנע מגיבוש הסדר וכן יפנו לערכאות בדרישה למנוע שידור יצירותיהם מבלי שזכו לתשלום בגינן.
יצוין כי היקף החוב לנושים בלתי מובטחים בערוץ 10 מגיע לכ-18 מיליון דולר. לפי ההסכם של יוסי מימן עם רון לאודר ושלמה בן-צבי, יוחזרו לנושים אלה כ-9 מיליון דולר בלבד. גם בהצעת הרכש של קשת (לפי נוסח הטיוטה להסכם העקרונות שגיבשו נאמני הערוץ) עולה כי לנושים אלה מובטחים 9 מיליון דולר ולא מלוא הסכום.
עד מועד הדיון בבית המשפט בהסרת הקפאת ההליכים של ערוץ 10 ב-29 בינואר, צפויה עוד להיערך אסיפת נושים (ב-18 בינואר) ולפניה עוד הליך של הוכחות חוב, שבו כל בעל חוב מגיש נתונים ומסמכים לגבי חובו (עד 28 בדצמבר), אשר בסיומו עלול היקף החוב של הנושים עוד לגדול.?
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.