התקנה המאפשרת מתן הנחות משמעותיות לנכס ריק למעבר ל-6 חודשים הניתנים כיום, שתיכנס לתוקפה בשבוע הבא, תיטיב עם העשירים בלבד. כך טוענים ראשי פורום ה-15, תוך מתיחת ביקרות חריפה על שר הפנים, אברהם פורז.
פורז חתם לאחרונה על תיקון תקנות ההסדרים במשק, המשנות את הכללים למתן הנחות מארנונה. מראשית השנה האזרחית, בנוסף לפטור המלא שניתן ל-6 חודשים, יינתנו גם ההנחות הבאות: מהחודש ה-7 עד ה-12 תינתן הנחה של 66.66%, ומהחודש ה-13 עד החודש ה-36 תינתן הנחה בארנונה של 50%.
על-פי התקנות החדשות הרשות המקומית תהיה מחויבת במתן הנחות אלה, ותקופת היותו של מבנה מוגדר כ'נכס ריק' היא תקופה מצטברת, אשר תחילת חישובה הוא עם כניסת התקנה לתוקפה. פורז הבהיר בעבר, כי מטרת התקנה לאפשר לנכסים העומדים ריקים תקופה ארוכה, במצב הכלכלי הקשה השורר כיום, להיות פטורים מארנונה גם מעבר ל-6 החודשים.
ראש עיריית חיפה, יונה יהב, תקף בחריפות את התקנה החדשה. הוא טען כי חיפה תהפוך לעיר רפאים, מאחר ובעלי נכסים גדולים יעדיפו להשאיר את הנכסים ריקים ולא לשלם עבורם ארנונה, מאשר להשכיר אותם במחירי שפל השוררים כיום.
ראש עיריית רחובות, יהושוע פורר, אמר, כי אין לו בעיה לתת הנחה לירקן קשה-יום עם חנות בשטח של 50 מ"ר, אך הנחה גורפת היא לדעתו בעייתית מאוד.
ראש עיריית ת"א, רון חולדאי, תקף אף הוא את התקנה החדשה ואמר, כי רוב הנכסים העומדים ריקים בתחומי ת"א הם מעל 1,000 מ"ר, והוא אינו מכיר הרבה אנשים קשי-יום המחזיקים בבעלותם נכסים כאלה ומחפשים אחר שוכרים.
ראש עיריית רמת-גן, צבי בר, הציע להנהיג תוכנית פריסת חובות, שתוכל לסייע במקום זאת לרשויות ולבעלי העסקים בתחומן.
פורום ה-15 כולל את הערים שאינן מקבלות מענקי איזון מהמדינה, והוא כולל את הערים תל-אביב, חיפה, פתח-תקוה, ראשון-לציון, רחובות, רמת-גן, חדרה, חולון, כפר-סבא, נתניה, אשדוד, באר-שבע, גבעתיים, הרצליה ורעננה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.