למשפחתו של ראש הממשלה אין עניין בתוכנית לשנות את ייעודם של 1,500 דונם שבבעלות כפר מל"ל, משום שהיא מעוניינת לשמר את נחלתה כפי שהיא. כך אמר היום (ג') ל"גלובס" ח"כ עמרי שרון.
גורמים המקורבים למשפחת שרון אומרים, שהמשפחה אינה תומכת בכל תוכניות שינוי הייעוד בכפר מל"ל, ובשל כך היא אף לא ביקשה היתר להקים שימושים חורגים בנחלה למבנים תעשיתיים. הגורמים הדגישו, שצוואת אמו של אריאל שרון, בעלת המשק המקורית, אוסרת כל שינוי ייעוד.
כפי שפורסם ב"גלובס", הורה שר התמ"ת, אהוד אולמרט, למינהל מקרקעי ישראל להקים צוות מיוחד לניהול מו"מ עם 29 בעלי נחלות בכפר מל"ל, המיוצגים בידי בירן, על תנאי עיסקת שינוי הייעוד, לה התנגד המינהל במשך 10 השנים האחרונות.
לדברי בירן, על-פי החוזה המקורי עם קק"ל עליו חתומים חברי המושב עוד מ-1932, יש להם זכות יזמות על הקרקע. המינהל דחה טענה זו באומרו, שלאחר שהמושב קיבל קרקע ב-1981, עליה הקים את פארק ההיי-טק "איזורי מל"ל", החוזה עם הקק"ל אינו תקף עוד, ועל הקרקע חלות אך ורק החלטות מועצת מקרקעי ישראל.
גורמים במינהל אומרים, שבירן מנסה גם הפעם את השיטה לפיה העיסקה תוכר כחריגה, דבר שיאפשר לאשרה בניגוד להחלטות המועצה. אם הצוות לניהול המו"מ ימליץ לאשר את העיסקה, הדבר יפתח פתח ליישובים רבים, בעיקר במרכז הארץ, לדרוש להחיל עליהם הסדר דומה.
לשכתו של אולמרט מסרה בתגובה, שהוא מעולם לא סיכם על קיום מו"מ על תוכנית לבניית 1,500 יח"ד בהוד השרון על אדמות מתיישבי כפר מל"ל. אולמרט קיבל את המלצת הנהלת המינהל, לפיה צוות מקצועי יבדוק את הטענות המשפטיות, רק לגבי הסוגיה העקרונית בדבר הזכות ליזמות עצמית ולזכויות קניין עודפות כפי שהוצג על-ידי אנשי המושב.
הלשכה מוסיפה: "לא היה ידוע לשר על שום תוכנית בנייה של 1,500 יח"ד בהוד השרון, ושום מו"מ לא מתקיים על התוכנית הזו. השר לא נתן שום אישור לנהל מו"מ על תוכנית כזו, והתוכנית לא הוצגה בפני השר על-ידי תושבי הכפר או מי מנציגיהם או על-ידי אנשי המינהל".
הנהלת קק"ל מסרה בתגובה, כי הנושא מעורר כעס רב ויו"ר הארגון, יחיאל לקט, ביקש לקבל את כל המסמכים הקשורים לעיסקה.
ד"ר סנדי קדר, מהחתומים על בג"ץ הקשת המזרחית, אמר בתגובה: "שוב אנחנו רואים שמינהל מקרקעי ישראל, בראשות אולמרט, משתמש בעמימות הקיימות על מנת לפעול לטובת קבוצות אינטרסים קטנות, כמו בפרשת דנקנר וכמו בפרשת פי גלילות.
"שוב אנו רואים כיצד מגיעים לפשרות שרק מגבירות את הצורך לחזק את השקיפות והפיקוח על תהליכי קבלת ההחלטות, במיוחד כאשר מקצים משאבי יסוד של החברה הישראלית".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.