ואם זו לא הסנונית, אז מה כן

דרושים: סטארט-אפים בתחום הביו-טק בשלב הסיד, למשקיעים קנדיים עם ניסיון בנדל"ן

עוד אחד מסימני הלבלוב בהיי-טק, כמו בימים העליזים של 99', היא כוונתה של קבוצת BIA, הנמצאת בשליטת היהודי הקנדי סמואל קימיה, להשקיע בחברות ביוטכנולוגיה ומכשור רפואי. BIA היא חברה קנדית העוסקת במקור בהשקעות בנדל"ן, שלפני כארבעה חודשים הצליחה לגייס 10 מיליון דולר ממשקיעים פרטיים בקנדה כדי להשקיע אותם בחברות סטארט-אפ בישראל. החברה קיימה לפני כחודש את כנס "ישראפארם", שנכחו בו 600 אורחים ומשתתפים מתעשיית הביוטכנולוגיה, בהם מנכ"ל ה-FDA, מנכ"ל פייזר, ובכירים אחרים.

יניב יעקובי, מי שמנהל את פעילות הקרן החדשה עבור הקבוצה, אומר כי הקרן החדשה עוד לא החלה את ההשקעות בפועל, כי הם עדיין בוחנים את האופן שבו יפעלו: "בשלב ראשון, חתמנו על הסכם לשיתוף פעולה עם משרד פטנטים גדול. כבר התחלנו לקבל הצעות מחברות שמחפשות השקעה, אבל החלטנו שלא להתחיל להשקיע בפועל ולהגיש בשלב ראשון בקשה למפעל מאושר במשרד התמ"ת".

לפי יעקובי, הקבוצה תנסה לזכות במכרז להפעלת חממה מופרטת: "מאחר והמשקיעים הם משקיעים זרים, נוכל לשפר את המעמד ואת ההון הפנוי להשקעה על ידי הכרה כמפעל מאושר. השבוע, אנחנו מתכוונים להגיש את הבקשה ובמקביל להתחיל לבדוק את האפשרות לגשת למכרז הפעלת חממה".

* מה הניסיון שיש לכם בהשקעות מהסוג הזה?

"אין לנו ניסיון מיוחד, ולכן יצרנו שיתוף פעולה עם משרד הפטנטים שיש לו מחלקה לפיתוח עסקי ומומחים שיכולים לייעץ בנוגע לכדאיות השקעה בפרויקט מההיבטים המדעיים, תחום שלצערי אני לא לא שולט בו".

* כמשקיעים פרטיים, השקעתם בסטארט-אפים?

"בעבר, הייתה לנו השקעה במיזם בתחום הלוויינים שלא עלתה יפה. השקענו כמאה אלף דולר. אבל אנחנו מאמינים בתחום המכשור הרפואי ובביוטכנולוגיה, ומאמינים שיש פוטנציאל להצליח".

* איזה חברות אתם מחפשים?

"חברות בשלבים מוקדמים עם פוטנציאל הצלחה, חברות סיד. אנחנו שוקלים לפעול במודל של חממה". *