הריבוע הכחול תרכוש רשת שיווק בארה"ב ע"י איגוח נכסי מקרקעין

בעל השליטה ברשת, דודי וייסמן: "לריבוע יש 60 אלף מ"ר נכסים, הון הנדל"ן נאמד ב-1.2 מיליארד שקל. לא צריך למכור נדל"ן, אפשר לאגח אותו"

הריבוע הכחול , שבבעלות קבוצת ברונפמן אלון, ירכוש רשת שיווק בארה"ב. כך מסר "לגלובס" דודי ויסמן, בעלי הריבוע הכחול, במסגרת ראיון מקיף שמתפרסם במוסף "פירמה".

ויסמן מסר כי "לריבוע יש 60 אלף מ"ר נכסים בבעלותו. הון הנדל"ן נאמד בכ 1.2 מיליארד שקל. בעתיד אוכל למנף את הנדל"ן לצורך השקעות אסטרטגיות".

ההשקעה האסטרטגית הגדולה ביותר שמתכנן ויסמן היא כניסה לקמעונאות בארה"ב. "הריבוע הכחול ייכנס לפעילות בארה"ב באמצעות רכישה", אמר. " יש לנו כוונה לפתח פעילות בארה"ב על בסיס שותפות ברשת קיימת, שלנו יהיה מה לתרום לה".

בהתייחס למקרות מימון העסקה, אמר ויסמן כי הוא מתכוון למנף את ערכי הנדל"ן של הריבוע הכחול: "לריבוע יש הון סמוי ענק במסגרת נדל"ן שבבעלותו, שיכול לשמש בסיס פינננסי לפיתוח תחומים נוספים, בהיקפים גדולים. לא צריך לממש את הנדל"ן, אפשר לאג"ח אותו".

ויסמן ושותפו, שרגא בירן, הקימו בריבוע מחלקת נדל"ן, במקביל לפעילות של הריבוע נכסים. "הריבוע לא ראה את עצמו כבעל ערכי נדל"ן למרות שבמסגרת הנדל"ן שקיים בו הוא אחת מחמש חברות הנדל"ן המניב הגדולות בישראל".

קבוצת דור אלון רכשה ב-2002 את חברת האנרגיה האמריקנית טוטל פינה תמורת 400 מיליון דולר. ויסמן רכש את הריבוע הכחול עם מתיו ברונפמן ב-1.3 מיליארד שקל. היקף פעילותה של קבוצת דור אלון נאמד ב-15 מיליארד שקל.