חברת קנית, בשליטת דוד עזריאלי, סיכמה בשבועות האחרונים שורה ארוכה של עסקאות, להשכרת כל שטחי המסחר בקניון בן 20,000 המ"ר, בשתי קומות, שתבנה במודיעין. בקניון יהיו 120 חנויות, הביקוש גדול, דמי השכירות יעמדו ברוב המקרים על 50-40 דולר למ"ר לחודש, או 6%-7% מהמחזור, בחוזים לטווח בינוני.
בניית הקניון עדיין לא החלה, והוא יפתח בעוד כשנתיים וחצי, אך כבר עתה נראה שכל השטחים יושכרו, ותהיה אף רשימת ממתינים. זה יהיה הקניון הראשון והגדול של מודיעין, המיועדת להיות עיר של 250-200 אלף תושבים. ההתאוששות המורגשת בעסקים בחודשים האחרונים מקלה אף היא על סיכום עסקאות. עזריאלי רכש את המתחם במכרז ממינהל מקרקעי ישראל לפני מספר חדשים.
עזריאלי החליט לייעד 10% משטח הקניון, 2,000 מ"ר, לרשת מזון גדולה. מתנהל מו"מ עם כמה רשתות, ובראשן קו-אופ הריבוע הכחול ושופרסל. דמי השכירות ינועו ככל הנראה סביבה 2.5% מהמחזור, או מינימום בדולרים למ"ר לחודש,בחוזים עד 24 שנים, כולל אופציות.
סופרפארם מנהל מו"מ מתקדם לשכירת חנות בת 700-500 מ"ר. הוא ישלם ככל הנראה 4.5% מהמחזור (2% במוצרי נייר), עם מינימום בדולרים למ"ר לחודש. חנות גדולה אחרת תהיה של אופיס דיפו, ככל הנראה 1,000 מ"ר ויותר.
צומת ספרים, בשליטת אבי שומר, יורם רוז וערן זמורה, מנהלת מו"מ מתקדם לשכירת חנות בת 475 מ"ר. היא תשלם 40 דולר למ"ר לחודש, או 7% מהמחזור, הגבוה מבין השנים, בחוזה לטווח בינוני עם אופציה להארכה. במקביל, מנהלת גם רשת סטימצקי מו"מ לשכירת חנות, בתנאים דומים.
רשתות האופנה הגדולות עומדות לשכור חנויות בקניון מודיעין. בין השוכרים - רנואר, קסטרו, גולף-כיתן ואחרים. דמי השכירות יהיו 7% מהמחזור, אך לא פחות מ-50-40 דולר למ"ר לחודש. חנויות נוספות יהיו בתחומי הנעלים, ההלבשה התחתונה, מסעדות ובתי קפה.
מנכ"ל הקניון יהיה שמואל בין, המנהל כיום את קניון ירושלים של עזריאלי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.