יו"ר הוועדה לעובדים זרים בכנסת, ח"כ רן כהן (יחד), אמר, כי יעשה כל מאמץ כדי לטרפד את הצעת האוצר לניהול העובדים הזרים באמצעות חברות כוח אדם.
"הצעת האוצר היא תיאורטית ומסוכנת, ועלולה לגרום לנזקים כבדים לקבלנים ולענף הבנייה בכלל", אמר כהן בדיון הוועדה, שעסק בהצעת האוצר לשינוי שיטת העסקת העובדים הזרים. האוצר מבקש לבחור במכרז 15 חברות כוח אדם שיהיו אחראיות באופן בלעדי להשמת העובדים הזרים בענפי החקלאות התעשייה והבנייה.
יו"ר השדולה למען ענף הבנייה בכנסת, ח"כ דניאל בנלולו (ליכוד), אמר בדיון, כי התוכנית במתכונתה הנוכחית מהווה "אטימות מוחלטת של האוצר למתרחש בשטח", ולהערכתו היא תגרום להרס של 400-300 חברות קבלניות.
את עיקר הדברים נשא בדיון מנכ"ל התאחדות הקבלנים, יהודה שגב, שטען כי המדינה הפכה בשנים האחרונות את ענף הבנייה לחיית ניסויים לצורך בדיקת נושא העסקת העובדים הזרים. "אחרי כל הניסויים החיה הזאת גוססת היום", אמר שגב. "הממשלה הקימה את ועדת רכלבסקי לבדיקת הנושא, אך רוב ההחלטות החשובות שלה לא בוצעו".
שגב טען עוד, כי 400 מיליון השקלים שהושקעו בהקמת משטרת ההגירה ירדו לטמיון, משום שהיא כשלה במשימתה וגירשה בעיקר עובדים חוקיים.
שגב חושש, כי שיטה זו תיצור שוק שחור בלתי חוקי של עובדים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.