כוויית: פרויקט במיליארדי דולרים לשידרוג תעשיית הנפט המקומית

תשקיע 1.9 מיליארד דולר לשם הגדלת תפוקת הנפט שלה, החלפת צנרת ישנה ושדרוג מרכזי איסוף

כוויית, ספקית הנפט הרביעית בגודלה במזרח התיכון בחודש אוקטובר, מתכננת להוציא בשנה הבאה כ-2 מיליארד דולר במסגרת מהלך להגדלת תפוקת הנפט שלה בכ-50%, ושידרוג אתרים לפני שנת 2010. הודיע בשבוע שעבר גורם רשמי במשרד הנפט הכווייתי.

חברת הנפט הכווייתית צפויה להוציא שני חוזים בשנה הבאה בשווי של כ-560 מיליון דינרים כווייתים (1.9 מיליארד דולר), כחלק מהמהלך להגדלת התפוקה, להחלפת צינורות ישנים ומרכזי איסוף, במטרה להגדיל את התפוקה היומית ליצוא ל- 3 מיליון חביות נפט ליום.

"שני חוזים אלו יהיו הגדולים ביותר שלנו בשנים הבאות, כחלק מהתוכנית הכווייתית להגדיל את תפוקת הנפט ל-3 מיליון חביות ביום בטרם יסתיים העשור", אמר פארוק אל זנקי, יו"ר החברה.

חברת הנפט הכווייתית מתכוונת להוסיף מיכלי אכסון, מסופי העמסה ימיים וצינורות תת מימיים, במטרה להגביר את התפוקה.

בכוויית מתכוונים להפחית במהלך זה את הכמות הנשאבת משדה הנפט בורגן, ממנו נשאבים 65% מהתפוקה הכווייתית כיום, ל-50% מכמות הנפט הכווייתית.

כוויית זקוקה להשקעות בהיקף של כ-40 מיליארד דולר על מנת להגדיל את תפוקת הנפט שלה ל-5 מיליון חביות נפט ליום עד לשנת 2020, אמר שר הנפט הכווייתי, שייח' אחמד פאהד אל סבח.

נציין, כי כווית, בדומה למדינות נוספות החברות בקרטל אופ"ק, שואבת נפט כמעט עד לקצה יכולתה, וזאת על מנת לעמוד בביקושים הגבוהים ולהוריד את מחירי הזהב השחור.

מחירי הנפט זינקו לשיא כל הזמנים של 55.67 דולר לחבית, במסחר בניו יורק בסוף החודש שעבר, גם בשל חשש כי אופ"ק, המספק כשלישי מהנפט העולמי, לא יכול להגדיל תפוקתו על מנת לעמוד בביקושים בעולם.

ערב הסעודית, ספקית הנפט הגדולה בעולם, ואיחוד האמירויות הערביות, מתכננות להגדיל את תפוקתן בשנתיים הבאות על מנת לעמוד בביקושים הגדלים.

נציין כי ערב הסעודית, איחוד האמירויות וכוויית מספקות כמחצית מהתפוקה הכוללת של אופ"ק.

"יונדאי תעשיות כבדות", יונדאי הנדסה ובנייה, LG הנדסה ובנייה, SK הנדסה ובנייה, קבוצת SNC Lavalin, טכניפ SA ו-Reunidas Tecnicas הן החברות שיתחרו על המכרז בהיקף 280 דינרים כווייתים להגדלת תפוקת הנפט באמצעות החלפת צנרת ישנה ושידרוג של כ-20 מרכזי איסוף.

נציין, כי תוכנית הגדלת התפוקה התעכבה שנה אחת לאחר שחברת הנפט הכווייתית דחתה הצעות קודמות מחברות אחרות בעבר, שהיו יקרות מדי.

חברת הנפט הכווייתית מתכננת בנוסף לפתח את הפעילות בשדות נפט קיימים ולקדוח בארות חדשים במטרה לעלות את עתודות הנפט של המדינה, המהוות כ-9% מעתודות הנפט הידועות בעולם.

החלק הארי של השדות החדשים יהיה נפט גולמי כבד, נפט מאיכות נמוכה שקשה לחלץ, ועשוי, לדבריו של אל זנקי, להגדיל את הוצאותיה של החברה.

"בארבע השנים הבאות העלויות יגדלו בשל הגדלת השימוש בשדות נפט קשים לשאיבה ובשל עליית כמות המים בנפט הנשאב", הוסיף אל זנקי שציין כי עלות שאיבת חבית נפט עומדת על כ-2 דולר.

על פי התוכניות הכווייתיות, מרבית תפוקת הנפט החדשה במדינה, תבוא מפרויקט בהיקף 7 מיליארד דולר בצפון המדינה שמתקניה עדיין נושאים את הנזקים שנגרמו להם בפלישה העיראקית ב-1990.

הפרויקט האמור נעשה בשיתוף פעולה עם חברות בין לאומיות ועדיין דרוש אישור שצפוי להתקבל רק בעוד מספר חודשים.

האישור מתעכב מכיוון שמספר חברי פרלמנט כווייתים דנים בכך שפרויקט זה מפר מספר חוקים בדבר בעלות זרה על נכסי טבע מקומיים.