ענף הנדל"ן במזרח התיכון זוכה בימים אלו לתנאי צמיחה כלכלית מחודשים.
צמיחה זו מתאפשרת בשל התפתחותם של גורמים מגוונים, הכוללים צמיחה בשיעורי גידול האוכלוסייה במקומות אלו, בין 3.5-2.5 אחוזים לשנה, עודפי נזילות בנקיים המאפשרים הפניית משאבים להשקעות חדשות, וצמיחה כלכלית בקצב של בין 9-5 אחוזים בשנה, חלקם אף בשיעור גידול של בין שתי ספרות.
גורמים אחרים האחראיים לצמיחה המתחדשת הם הבנקים המקומיים, המתחרים ביניהם בקדחתניות, יותר מבעבר, להעניק לצרכנים את הריביות הנמוכות ביותר שניתן, על רכישת בתים, ובכך להוזיל את מחירי הדירות
באזוריהם.
כמו כן, המדיניות הממשלתית במקומות אלו מקלה אף היא על משקיעים זרים הבאים לבצע רכישות נדל"ן בתחומיהם, ומקלות עליהם בבואם לרכות בתים באזורים אלו.
גורמים אלו צפויים להביא לצמיחה מתגברת בחודשים הקרובים ולתמיכה במגמות העלייה הנדל"נית המתרחשת במקומות אלו.
שוק הנדל"ן בארצות המזרח התיכון - ירדן, מצרים, לבנון, סוריה ואפילו חלקים משטחי הרשות הפלשתינית - חווים בתקופה האחרונה עלייה משמעותית במחירי הבתים בטווח של בין 100-24 אחוזים במהלך התקופה של 24-18 החודשים האחרונים.
תקופה של יותר משלוש שנים בה היו מחירי הנפט גבוהים, שעורי ריביות נמוכים בבנקים, החזרת הון מקומי לאזור ויציבות פוליטית, הביאו לצמיחת תנאי נזילות בנקאית בריאים באיזור, ואיפשרו מגמות אלו.
ההתרחבות בשיעורי הבנייה באזורים אלו צפויה להימשך. לא רק שהממשלות במקום משקיעות בפרויקטי בנייה אזרחית, גם המגזר הפרטי משקיע אחוז נכבד בפרויקטים של בנייה ציבורית ומסחרית.
הרפורמות ההדרגתיות שהתבצעו בשנים האחרונות לטובת בניית מבנים רבי קומות בערב הסעודית, וכן הסרתו של הפיקוח הממשלתי על שוק מחירי הדירות הקבוע במדינות כמו ירדן, לבנון ומצרים, משפיעים באופן חיובי על צמיחת שוק המקרקעין באזור כולו.
אם במהלך העשור הנוכחי דמי השכירות בערים הערביות המרכזיות יישאר כפוף לתנאי כוחות השוק המקומי, יבינו רבים כי עדיפה להם האופציה של רכישת בתים באזורים אלו ובעלות עליהם, על פני שכירתם, ורבים צפויים לרכוש בתים ולהביא להמשך הפריחה הנדל"נית באזור.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.