לאחר דחייה של שבועיים, ישוגר מחר (ה') לוויין הטכניון "גורווין-טכסאט 2". השיגור יבוצע בשעות הבוקר ממרכז החלל בבאיקונור שבקזחסטאן, באמצעות טיל מסוג זניט.
זהו הלוויין הקטן בעולם. הוא שוקל כ-48 ק"ג ובנוי כקוביה שאורך צלעה 45 ס"מ. הלוויין מיוצב בשלושה צירים, ומכוון לעבר כדור הארץ. הלוויין נחשב גם לזול במיוחד, בעיקר בשל צריכת החשמל הנמוכה שלו.
הלוויין ישוגר למסלול המקיף את כדור הארץ בגובה 830 ק"מ. הוא יקיף את כדור הארץ כל 102 דקות, והנתונים הנאספים על ידו ישוגרו לתחנת הקרקע במכון לחקר החלל בטכניון.
בחלל ישמש הלוויין כנשא של פרוייקטים מדעיים, ביניהם מדידת קרינה אולטרה סגולית המשמשת לבדיקת שכבת האוזון, ניסוי במוליכות על בחלל, ויהיה בו גם מכשיר לייזר למדידת טווח לוויינים.
הלוויין "גורווין-טכסאט 1" אבד לפני כשלוש שנים, במהלך ניסיון שיגור בטיל רוסי. מחר ישוגרו עם הלוויין הישראלי גם לוויין רוסי גדול לחישה מרחוק בשם "רסורס", וכן ארבעה מיקרו לוויינים מאוסטרליה, גרמניה-בלגיה, בריטניה-צ'ילה ובריטניה-תאילנד.
עלות שיגור לוויין הטכניון היא כ-450 אלף דולר. עד כה הושקעו בפרוייקט כ-8 מיליון דולר, ובפרוייקט משתתפות עוד 12 חברות עתירות ידע מישראל.
ידיעות ראשונות על מידת הצלחת השיגור יתקבלו כשעה לאחריו. הקשר עם הלוויין יוכל להתקיים רק אחרי הפרדת לוויין הטכניון מהטיל הרוסי, בתוך 36 שעות מהשיגור. צילומים של כדור הארץ ונתונים מעובדים מהניסויים השונים שעל הלוויין יתקבלו תוך כ-10 ימים מיום השיגור
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.