נסיך סעודי ומשקיעים נוספים - הבעלים החדשים של מלון סאבוי בלונדון

Fairmont Hotel תשקיע 48 מיליון דולר בשיפוץ המלון

קבוצת משקיעים הכוללת את הנסיך הסעודי, אל ואליד בן-טלאל, קנתה את מלון היוקרה סאבוי בלונדון, המשקיף על התמזה. כך אמר מנהל המלון בשבוע שעבר.

Kingdom Hotel International, חברה הקשורה לנסיך הסעודי היא הבעלים המשותפים החדשים של המלון, יחד עם הבנק של סקוטלנד. פרטי המכירה לא נחשפו.

המלון והמסעדה שבו ינוהלו ע"י Fairmont Hotel, חברה ניהול קנדית שבבעלותה שני אתרים באירופה. החברה חתמה על חוזה ניהול של Monte Carlo Grand בדצמבר 2004.

"הרכישה מסמלת תקופה חדשה עבור פיירמונט וסאבוי", כך אמר סמנכ"ל פיתוח אירופה ואפריקה של הרשת, ג'ון ג'ונסטון.

לדבריו, פיירמונט תשקיע 48 מיליון דולר בשיפוץ המלון, בעיקר חדרי הסוויטות עם הנוף לנהר. קבוצת ההשקעות Quinlan, רכשה את המלון והמסעדה, כאשר קנתה את קבוצת סאבוי ב-750 מיליון ליש"ט במאי 2004. שלושת המלונות האחרים של קבוצת סאבוי, בארקלי, קאלדרידג' והקאנאאוט, יישארו בבעלות קווילאן.