סינגפור: מחירי הדירות צפויים לעלות ב-5%-8% ב-2006

נתח המשקיעים ההודיים והסיניים יעלה ל-13%; עליות דומות צפויות גם בשוק המסחרי והמשרדים

מחירי הדירות בסינגפור צפויים לעלות בשנת 2006 ב-5%-8%, כך לפי הערכת יועצי נדל"ן שהתכנסו בוועידת איגוד יזמי הנדל"ן של סינגפור. עוד מעריכים היועצים, כי מחירי השכירות למגורים יזנקו אפילו בשיעור גבוה יותר: 10%.

שוק המגורים בסינגפור נמצא בהתאוששות לאחר שנות משבר ארוכות, והציפייה היא להמשך המגמה. הציפיות לשנת 2005 הן לעלייה של 3% עד 5%, שכאמור עוד תואץ בשנה העוקבת.

וואלאס צ'ו, מנהל בכיר בחברת המחקר והייעוץ Savills: "אני חושב שנהיה עדים לעלייה חזקה הן בביקוש המקומי והן בהשקעות הזרות, שתביא לעליות מחירים בשנה הבאה בשיעור 5%-8% לדירות למעמד הנמוך ולמעמד הביניים, ואילו דירות היוקרה ירשמו עליית מחירים חדה יותר, כפי הנראה דו ספרתית".

פיטר או, מנהל תחום המגורים בחברת נייט פראנק, מסכים עם הדברים: "לגבי שנת 2006, הצמיחה בשוק המגורים תנוע בין 5% ל-8%. הסיבה היא העלייה במחירי השכירות, ששיפרו את התשואה על דירות עבור המשקיעים, העלו את הביקוש - ויגרמו בסופו של דבר ללא ספק לעליית מחירים".

פעילים בשוק הנדל"ן בסינגפור אומרים כי הם צופים עלייה בביקושים לדירות מצד משקיעים זרים. אשתקד, משקיעים מסין ומהודו היוו 10% מסך רוכשי הדירות בסינגפור - פקטור מאוד משפיע. לדברי פיטר או, "כיום אנו עומדים על אזור ה-10% נתח שוק המוחזק על ידי סינים והודים, אך אנו צופים כי בשנת 2006 יזרמו פנימה הרבה יותר כספים, ושיעור ההודים והסינים יגיע ל-12% עד 13% מכלל שוק המגורים".

לדברי אנליסטים, גובה דמי השכירות לדירות מגורים צפוי לעלות בשנת 2006 בעד 10%, ודברים אמורים במיוחד לגבי הרבעים היוקרתיים שבעיר.

לגבי שוק המשרדים בסינגפור, גורמים בענף צופים שמחירי השכירות יעלו עד סוף השנה הנוכחית, במיוחד בבנייני משרדים מדרגת גרייד A. לדברי אגנס טיי, מנהלת ביזנס ספייס, המסונפת לנייט פראנק: "אנחנו מרגישים אווירה מאוד חיובית בענף, ונמצאים בעיצומה של התאוששות. אם בוחנים משרדים מדרגת גרייד A, אנו צופים עליית מחירים של 5% במחצית השנייה של 2005, וזאת, יש לזכור, בהמשך לעלייה של 5% במחצית הראשונה של השנה".

השמחה לא פוסחת גם על השוק המסחרי. בענף זה צופים המומחים עלייה של 3% עד 6% במחירי השכירות של חנויות. עיקר העליות צפויות באזורי הקניות המרכזיים בסינגפור, אורצ'ארד ראוד ומרינה ראפלס.