BOT נוסף בדרך: שלב המיון המוקדם בכביש עוקף קריות יפורסם בנובמבר

היקף הפרויקט 1.5 מיליארד שקל; אורך הכביש - 11 ק"מ ויכלול חמישה מחלפים בכניסה הצפונית לחיפה

משרדי האוצר והתחבורה יפרסמו בנובמבר את שלב המיון המוקדם במכרז BOT לכביש עוקף קריות, בהיקף של 1.5 מיליארד שקל. כך סיכמו אתמול (ג') שר התחבורה, מאיר שטרית, והחשב הכללי, ירון זליכה. כביש עוקף קריות יהיה כביש האגרה הרביעי במדינה ויצטרף לכביש חוצה ישראל, הנתיב המהיר בכניסה לת"א ומנהרות הכרמל.

כביש עוקף קריות יהיה באורך של 11 ק"מ ויכלול חמישה מחלפים בכניסה הצפונית של חיפה. עלות ההקמה היא מיליארד שקל ועלות ההפקעות היא 500 מיליון שקל.

קידום הפרויקט התעכב במשך שנים עקב התנגדות הרשויות המקומיות בחיפה והקריות, לקדם את הפרויקט ככביש אגרה. משרד האוצר הודיע לאחר מו"מ ממושך מול ראשי הרשויות המקומיות בקריות, כי לא ניתן יהיה לקדם את הכביש אלא ככביש בו ישלמו הנהגים, וזאת בשל העדר מקורות מימון מתקציב המדינה.

הכביש יהיה עורק תחבורה מרכזי בחיפה. בחברת התשתית העירונית יפה נוף מקבילים את החשיבות של הכביש לנתיבי איילון בת"א ולכביש בגין בירושלים. הכביש יהיה פרויקט משלים לחפירת מנהרות הכרמל.

בימים הקרובים אמור לקבל הכביש תוקף סטטוטורי לאישור המקורי, אך לאור שינויים שנדרשים, יעברו מספר חודשים עד לאישור המעודכן.

זליכה אמר, כי מכרז זה מצטרף לשורה של פרויקטים בתחום התשתית שמקדמים במשותף משרד התחבורה ומשרד האוצר. "זוהי עוד הוכחה לכך שאנחנו נחושים להמשיך ולקדם את תנופת התשתיות בארץ כמנוף צמיחה מרכזי וכמכשיר חשוב לביטול המושג פריפריה", אמר.

במשרד האוצר מדגישים, כי תנופת התשתיות מתבססת בעיקר על השינויים במכרזים שיצרו מערכת המאפשרת היערכות מראש למימון הפרויקטים.