בעקבות התפטרותו של בנימין נתניהו מעריכים היום (א') כלכלני התאחדות הקבלנים, כי האפקט הראשוני על ענף הבנייה יתבטא בעליית הריבית על המשכנתאות ובעליית מחירי הדירות.
נשיא התאחדות הקבלנים, אהרון כהן, אומר, כי נתניהו עושה קיצור דרך לכסא ראש הממשלה על חשבון יציבותה של כלכלת ישראל ועל חשבון ענף הבנייה והתשתית. כהן מוסיף, כי נתניהו חשש אולי מכך שלא יצליח להעביר את תקציב המדינה ל-2006, שאף הוא לא כולל בשורות לענף הבנייה ובעיקר לתשתיות.
כהן מוסיף: "נתניהו היה שר אוצר מצוין ומדיניותו הכלכלית אכן הביאה לצמיחה בכלל המשק, אך צמיחה זו לא חילחלה אל ענף הבנייה והתשתית. נתניהו הוא זה שביטל את המענקים לפריפריה ולא האמין במתן תמריצים לרוכשי דירות באיזור הנגב והגליל, ליוצאי צבא ולעולים חדשים.
"בתקופתו חלה הרעה במצב חברות הבנייה והתשתית כתוצאה ממחסור בעובדים, עלייה חריגה במחירי תשומות הענף והקטנת ההשקעה בתשתיות. נתניהו בחר להתפטר בטרם שהשלים את הרפורמות שתיכנן בתחום הקרקעות והפחתת המיסוי על הענף".
כלכלני התאחדות הקבלנים מעריכים, כי לאור האי יציבות בשווקים, הריבית על המשכנתא, שכבר החלה לעלות לאחרונה, תמשיך ותעלה ותפגע ברוכשי הדירות.
בנוסף צפויה עלייה במחירי שכירות הדירות כתוצאה מיידית מעליית הדולר, ובשלב השני - עלייה במחירי הדירות כתוצאה מעליית מחירי תשומות הבנייה, המושפעים מעליית הדולר ומעלייה נוספת בשכר העבודה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.