הנקראות ביותר

ליידי גראפה

משפחת פולי מייצרת גראפות איכותיות, מעודנות וארומטיות שלא מזכירות כלל את "מי האש" של פעם ; המחירים בהתאם

ההיסטוריה של הגראפה נמצאת במחוזות צפון איטליה, כשבכל אזור בצפון אפשר למצוא גראפה שונה לגמרי בניחוחותיה ובטעמיה. 50% מהגראפות מגיעים מאזור ונטו שבצפון מזרח איטליה. הכל החל בעיירה באסאנו דל גראפה, שבמחוז ויצ'נזה, לא רחוק מוונציה. העיירה, שנוסדה בשנת 998, הפכה לבירת הגראפה.

בעבר הכרמים שעיבדו האיכרים היו רכוש האצילים. הצמיתים הסתפקו בזיקוק קליפות הענבים שמהם יוצר היין למעבידיהם, ובמשקה שהתקבל השתמשו לשתייה ולמסחר. בימי הקיץ דולל המשקה למין שיכר מקומי (גראספה), שנצרך בזמן העבודה בשדות, ובחורפים הקרים חימם את לבבות האנשים. לימים קראו למשקה גראפה. בסוף המאה ה-19 הגראפה זוקקה בשאר מחוזות הצפון הקרים.

משפחת פולי, שהגיעה מהעיירה באסאנו דל גראפה, מייצרת גראפה יותר ממאה שנה. הסבא רבא, ג'ובאטה פולי, הציב לעצמו מזקקה קטנה בתוך כרכרת סוסים ונהג לעבור בין האיכרים, קיבל מהם את קליפות הענבים, זיקק עבורם גראפה, ומכר את מה שנשאר.

בנו ג'ובאני ייסד את חברת "פולי" בשנת 1898 כשהוא מקפיד על ייצור גראפות איכותיות יותר. בנו טוני המשיך את העסק המשפחתי. לטוני נולדו ארבעה ילדים, ג'אקופו, אנדראה, ג'אנפאולו וברברה.

ג'אקופו הבין כי קהל הגראפה שלו כבר לא שותה כדי להתחמם, אלא כדי ליהנות מהמשקה, אך התקשה לשכנע את אביו לשנות ממנהגיו. הוא ערך ניסויים בלילות, וכשטעם האב את הגראפות החדשות, הודה כי הן טובות יותר והשאיר להם את העבודה.

פולי מזקק גראפות שיש להן אופי וגם אלגנטיות. לא עוד הגראפות שנחשבו ל"מי אש". הרבה מסעדות יוקרתיות מחזיקות אצלן היום מבחר נאה של גראפות שונות ומעניינות. הבקבוקים מעוצבים בצורות מרהיבות, כשלכולם צוואר ארוך ודק מאוד.

ג'אקופו פולי הגיע לארץ והציג את הגראפות האיכותיות של המשפחה, שהגיעו לישראל בימים אלה. מחירי הגראפות נעים בין 395 ל-700 שקל. לפרטים: 054-7538377, www.thedoosh.com

המלצת השבוע:

Po' Traminer di Poli aromatica

הולך טוב עם: גראפה מתאימה בדרך-כלל לסיום הארוחה, אך היא תתאים גם ליד מנת בשר מתובלת היטב.

אירוע מתאים: אירוח מצומצם, לפתוחים לשינויים.

טמפ' הגשה: קרירה.

טרמינולוגיה מקצועית: גראפה מלאה, אינטנסיבית וקצת "נושכת", ארומטית, מתובלת ופלפלית.

מחיר: 395 שקל (700 מ"ל).

Jacopo Poli Torcalato

הולך טוב עם: יין לא מתאים למרק, אולם את המרק, בייחוד אם הוא מרק דגים או בויאבז, אפשר ללוות בגראפה הזו. וכקינוח.

אירוע מתאים: לחגוג את תום המיתון, במהרה בימינו.

טמפ' הגשה: קרירה.

טרמינולוגיה מקצועית: ניחוחות אלגנטיים ועדינים, פרחוניות, דבש, תאנים ושעורה.

מחיר: 685 שקל (500 מ"ל).

Jacopo Poli Arzente

הולך טוב עם: ימלא תפקידו של קוניאק כקינוח מצוין, ואפשר עם שוקולד מריר עם אחוז גבוה של מוצקי קקאו.

אירוע מתאים: חתימה על חוזה חשוב או העלאה בדרגה.

טמפ' הגשה: 18-20 מעלות.

טרמינולוגיה מקצועית: ניחוחות הרמוניים ואריסטוקרטיים של שוקולד, וניל, אגוזים, תה, שיפון ופירות יבשים.

מחיר: 685 שקל (500 מ"ל). *

עקבו אחרינו ברשתות
רוצה להשאר מעודכן/ת בנושא הסיפורים הגדולים של השבוע?
אני מאשר/ת קבלת תוכן פירסומי מגלובס
נושאים נוספים בהם תוכל/י להתעדכן
נדל"ן
היי טק
נתוני מסחר
שוק ההון
נתח שוק
גלובס TV
פרויקט מיוחד
✓ הרישום בוצע בהצלחה!