הכנסות טבע צמחו ב-4% ברבעון השלישי; סמנכ"ל הכספים דן זיסקינד יפרוש באמצע 2008

[לאתר המעו"ף] החברה עקפה במעט את תחזית הרווח אך פספסה במעט את תחזית ההכנסות * את זיסקינד יחליף אייל דשא - סמנכ"ל הכספים של צ'ק פוינט אשר כיהן בעבר כסמנכ"ל בטבע * הורוביץ: "מאז מינויו ב-1977, זיסקינד מילא תפקיד מכריע בטבע" * מכירות הקופקסון לשיא - 441 מ' ד' * תחלק דיבידנד של 40 אגורות למניה

ענקית התרופות הגנריות טבע פרסמה הבוקר את הדוחות הכספיים לרבעון השלישי של 2007, דוחות אשר בהם הצליחה החברה לעקוף במעט את התחזיות בשורת הרווח ולפספס במעט את תחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות, שידעו צמיחה מתונה של 4% בלבד. עם זאת, את גולת הכותרת תופסת דווקא פרישתו של סמנכ"ל הכספים, דן זיסקינד, אשר פורש לאחר 31 שנים בתפקיד.

בשורה התחתונה, ירד הרווח הנקי של החברה ל-525 מיליון דולר, שהם 64 סנט למניה, לעומת 606 מיליון דולר ברבעון המקביל. הירידה ברווח הייתה צפויה נוכח העובדה שברבעון המקביל החברה ידעה השקעות גנריות רבות של תרופות גדולות כדוגמת הזוקור והזולופט. בשורת המכירות ידעה טבע צמיחה מתונה של 4% בלבד לרמה של 2.366 מיליארד דולר.

תחזיות האנליסטים, נציין, נעו בטווח של 60-66 סנט בשורת הרווח, קרי קונצנזוס של 63 סנט למניה, כאשר בשורה העליונה ציפו האנליסטים כי החברה תרשום הכנסות של 2.41 מיליארד דולר.

"היה זה רבעון חזק נוסף עבור טבע", אמר המנכ"ל שלמה ינאי. "למרות השוואה בעייתית לרבעון השלישי של 2006, רבעון שאופיין בחוזק יוצא דופן, המכירות ברבעון החולף עלו ב-4%".

זיסקינד פורש

במקביל לפרסום הדוחות, הודיעה החברה כי סמנכ"ל הכספים שלה, דן זיסקינד, יפרוש מתפקידו באמצע 2008. אייל דשא, סמנכ"ל הכספים של צ'ק פוינט, יחליפו בתפקיד.

פרישתו של זיסקינד מגיעה כשנה לאחר שהמנכ"ל לשעבר, ישראל מקוב, הודיע במפתיע על פרישתו ואותו החליף בתפקיד שלמה ינאי. עם פרישתו של זיסקינד, ייוותר אלי הורוביץ, מנכ"ל החברה, הצלע היחידה במשולש הורוביץ-מקוב-זיסקינד, אשר ליווה את טבע במשך שנים רבות.

הורוביץ התייחס לפרישתו של זיסקינד ואמר, כי "מאז מינויו לתפקיד ב-1977, זיסקינד מילא תפקיד מכריע בטבע, ובכללן רכישות של יותר מ-30 חברות. פעילותו של דן יצרה ערך עבור המשקיעים, והוא הפך את טבע מחברה ישראלית קטנה עם שווי שוק של 37 מיליון דולר, לחברה גלובלית עם שווי שוק של 34 מיליארד דולר. נתגעגע לדן, אך לאחר כל כך הרבה שנים, דן וטבע קשורים ולמרות שהוא יפרוש הוא ימשיך להיות חבר במשפחת טבע".

זיסקינד עצמו אמר כי חווייתו בטבע הייתה מרגשת, על כל 31 שנותיה, והוא אף ציין לחיוב את עבודתו עם המנכ"ל הטרי, שלמה ינאי. לדברי זיסקינד, "אני עוזב את תפקידי באמונה שלמה שבידיו האמונות של אייל דשא אשר שימש במשך שש שנים כסגן המנהל הפיננסי בטבע ואשר לו הישגים יוצאי דופן בחברת צ'ק פוינט טבע תמשיך לצמוח ולשגשג".

ינאי ציין, כי "אני שמח לברך את אייל דשא לרגל שובו לטבע. השילוב של הניסיון הפיננסי והניהולי העשיר של אייל, יחד עם המוניטין והכרותו הטובה את עסקי ותרבות טבע, הופכים את אייל לבחירה מצוינת לתפקיד המנהל הפיננסי של טבע. אני מאחל לאייל הצלחה מקרב לב בתפקידו החדש".

אייל דשא לא יעבוד בסביבה זרה לחלוטין, שכן בשנים 1989-1995 הוא עבד כסמנכ"ל בטבע. במהלך הקריירה שלו, שימש דשא בתפקידים נוספים בתחום הניהול הפיננסי והפיתוח העסקי, כולל סגן נשיא של בנק הפועלים ניו יורק, מנכ"ל HL שירותים פיננסים, סמנכ"ל לפיתוח עסקי של בזק, ומנהל פיננסי של חברת סאייטקס.

מכירות הקופקסון לשיא, האזילקט צוברת תאוצה

מן הדוחות עולה, כי מכירות הקופקסון, תרופת הדגל האתית של טבע לטיפול בטרשת נפוצה, עלו לרמת שיא של 441 מיליון דולר, לעומת 436 מיליון דולר ברבעון הקודם.

מכירות החברה בצפון אמריקה (כולל הקופקסון), אשר מהווים 59% מסך המכירות של החברה, הסתכמו ברבעון החולף ב-1.315 מיליארד דולר, ירידה של 3.6% לעומת הרבעון המקביל. גם כאן הירידה מוסברת מהרבעון החזק שהיה לטבע אשתקד כתוצאה מהשקעות-ענק. באירופה, לעומת זאת, ידעה החברה מכירות שיא של 567 מיליון דולר, עלייה של 22% בהשוואה לרבעון המקביל.

מכירות תרופת האזילקט האתית, המיועדת לטיפול במחלת הפרקינסון, ממשיכים לצבור תאוצה ועלו ב-106% לרמה של 33 מיליון דולר. התרופה מאושרת כעת לשימוש ב-29 מדינות. מכירות מוצרי הנשימה הסתכמו ב-179 מיליון דולר ברבעון השלישי של 2007, גידול של 34% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.

מכירות הכימיה (API), כולל מכירות ליחידות הפנימיות של טבע, הסתכמו ב-326 מיליון דולר ברבעון, גידול של 2% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. המכירות לצדדים שלישיים עלו ירדו ב-7.8% והסתכמו ב-130 מיליון דולר.

150 תרופות בצנרת

ברבעון השלישי ניכרת עלייה בהוצאות החברה. הוצאות מכירה, הנהלה וכלליות, אשר היוו 19% מהמכירות, הסתכמו ב-458 מיליון דולר ברבעון השלישי, גידול של 13.3% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הגידול לעומת הרבעון המקביל אשתקד משקף חלוקת רווח גדולה יותר עם צדדים שלישיים כמו גם הוצאות מכירה ושיווק הקשורות למכירות הגדלות של מוצרים אינובטיבים (בעיקר אזילקט) ולפעילות הגנריקה הממותגת הצומחת של טבע.

תזרים המזומנים מפעילות שוטפת הסתכם ב-332 מיליון דולר.

נכון ל-24 באוקטובר, לטבע יש 150 תרופות בצנרת הממתינות לאישור FDA, אשר מכירותיהן בארה"ב נאמדות בכ-88 מיליארד דולר, כאשר טבע צפויה לזכות בבלעדיות של 180 יום ב-43 מהתרופות, שסך מכירותיהן בארה"ב נאמד ב-38 מיליארד דולר.

החברה תחלק דיבידנד של 40 אגורות למניה, כאשר "יום האקס" נקבע על ה-6 בנובמבר ויום התשלום נקבע על ב-21 בנובמבר.