הילד הרע של האינטרנט, "הלמו", יבלה את החג במעצר לאחר שפרסם את פרטי המתלוננת נגד חיים רמון

משה הלוי המכונה "הלמו" מסרב למלא אחר תנאי השחרור שנקבע לו: איסור גלישה באינטרנט ל-30 יום * הלמו מנהל בלוג מעורר מחלוקת ומושך גולשים בבלוגייה העסקית של "גלובס" ו"תפוז"

משה הלוי, אחד מגולשי האינטרנט הוותיקים והמוכרים ביותר המשתמש בכינוי "הלמו", צפוי "לבלות" את ראש השנה בתא המעצר, לאחר שנעצר בחשד שפירסם את פרטי המתלוננת נגד שר המשפטים לשעבר, חיים רמון. מעצרו של הלוי הוארך פעמיים, משום שהוא מסרב למלא אחר תנאי השחרור שנקבעו לו: הפקדת ערבויות ובעיקר איסור גלישה באינטרנט ל-30 יום.

"הלמו" מכיר את חוק המחשבים, דיני האינטרנט וזכויות יוצרים יותר מעורכי דין רבים אחרים, ואף חווה כמה מהם על בשרו, לאחר שהיה בעל המחשב הראשון שהוחרם לפי חוק המחשבים. הוא מהנדס מחשבים במקצועו, אך עוסק בעיצוב גרפי, מחזיק את האתר halemo.net, ונחשב לפרובוקטור ולילד הרע של האינטרנט.

בעבר פרסם "הלמו" בפורום "רוטר" צילום מסך כביכול מאתר Nfc של יואב יצחק, ובו ידיעה וצילום של השופטת דורית ביניש, תחת הכותרת "הזונה חוזרת". במקור, הכיתוב היה "הזנה חוזרת". יצחק התלונן נגד הלוי במשטרה, והאחרון נחקר בחשד להעלבת עובד ציבור. הלוי אף הפסיד ליצחק בתביעת דיבה שהגיש נגדו.

בשיאם של העיצומים במשק והמאבק בין האוצר להסתדרות, הפיץ הלמו גרסה מעובדת לתמונתו של עמיר פרץ - בה נראה יו"ר ההסתדרות כששפמו מזכיר את שפמו של היטלר. לפני כחצי שנה נעצר הלוי שוב, לאחר שפרסם ב"רוטר" צילום של המפכ"ל, משה קראדי, על רקע דגל ובו צלב קרס לצד סמל המשטרה.

הפעם חשוד הלוי, שפרסם את פרטיה של ה', שהיתה חיילת במשרד ראש הממשלה לשעבר, ושעדותה הביאה לכתב האישום נגד רמון. פרסום פרטיה אסור לפי חוק העונשין, משום שהיא נפגעת בעבירת מין, ובמקרה זה גם בית המשפט אסר לפרסם את פרטיה המזהים. הוא נעצר שלשום על-ידי חוקרי מפלג עבירות המחשב ביאח"ה, שגם תפסו את המחשב בביתו וכן תקליטורים ודיסקים קשיחים.

שלשום ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו ביומיים. השופט אביחי דורון קבע, כי לפי הדו"ח הסודי שהציגה המשטרה, הלוי "נקט בפעולות לא מעטות על-מנת לשבש הליכי חקירה, באופן המעלה חשד שאם ישוחרר ישבש את הפעולות שנותרו לבצע.

ואולם, מאחר שמדובר בעבירה קלה יחסית, שהעונש בגינה הוא שנת מאסר, האריך דורון את מעצרו ביממה, וציין ש"יקשה על המשטרה לבוא בבקשה להארכת מעצר נוספת". בדיון אתמול, הסכימה המשטרה לשחררו בתנאים מגבילים, ובהם ערבות עצמית וערבות צד ג', הפקדת דרכון ואיסור התחברות לאינטרנט למשך 60 יום.

פרקליטו של הלוי, עו"ד בועז גוטמן, המייצג אותו בהתנדבות, טען שהעתקת הדיסקים הקשיחים של הלוי צריכה לקחת שש דקות, כמו ב-FBI, ולכן לא ברור מדוע המשטרה נזקקת ל-60 יום. לדבריו, הפסיקה קבעה בעבר שהגבלת גלישה באינטרנט היא איסור גורף מאוד.

השופטת דורית רייך-שפירא קבעה, כי הלוי ישוחרר בתנאים שביקשה המשטרה, למעט קיצור תקופת איסור ההתחברות לרשת ל-30 יום, ואם הלוי לא יעמוד בתנאים, הוא יובא בפניה שוב היום. היא ציינה, שחומר הראיות מבסס את החשד נגדו, מה גם שהוא ניסה להתחמק ממעצר.

"הלמו" לא גייס ערבויות, ופרקליטו ביקש היום מהשופטת אורכה להשגת הערבויות. "החשוד לא הולך להתחכם, משום שאין לו סיכוי, אחרת יישאר בפנים בחג", טען. ואולם, כששאל נציג המשטרה בדיון את הלוי האם הוא "מתכוון לשמור על צו אי-גלישה", נענע הלוי בראשו לשלילה. הלוי אמר גם, ש"איני מתכוון להמציא את הערבויות".

השופטת רייך-שפירא האריכה את מעצרו ביממה נוספת משום ש"בשלב זה של החקירה לא ניתן לשחררו בחתימה על התחייבות עצמית בלבד, מה עוד שבאולם ביהמ"ש הוא הביע באופן חד-משמעי שאין בדעתו לעבד את צו האיסור".

עו"ד גוטמן טוען, כי המשטרה רוצה לראות את הלוי במעצר בחג, וזו הסיבה שמתנכלים לו. "מדוע לא עצרו את הבדרנים שי ודרור, שלפי הפרסומים בתקשורת פרסמו את שמה של המתלוננת נגד קצב?", הוא תוהה. "החקירה נגדו לא החלה השבוע, במשטרה רצו לתזמן את זה לחג, כי הם צריכים כותרות". (מ' 14800/06).