מסתמנת האפשרות שלפיה עובדי משרדי הממשלה לא יטוסו בחברת אל-על

ביום ה' הוציא עו"ד עופר פיינשטיין מטעם ענבל, חברת הנסיעות הפנים ממשלתית, מכתב התראה חריף לאל-על ובו התראה לפני הפסקת נסיעות עובדי המדינה בחברה

בשבועות האחרונים התנהל מו"מ בין משרד האוצר באמצעות חברת ענבל מפעילת חברת הנסיעות הפנים ממשלתית החדשה, לבין חברת אל-על בדבר שיעור ההנחה אשר תקבל המדינה מאל-על לנסיעות עובדיה. אל-על הציעה להשתתף בהוצאות הכרוכות בתפעול המשרד ע"י זיכוי משרדי הממשלה בהחזר כספי בגובה של 1%, אך לא תישא בכל עמלה המוסדרת על ידי יאטה.

מו"מ זה עלה בסוף השבוע על שרטון, ומשרד האוצר וחברת הנסיעות הממשלתית הגיעו למסקנה הבלתי נמנעת כי יש לעצור את טיסות עובדי המדינה בחברת אל-על ולהפנותן לחברות תעופה אחרות. ביום ה' האחרון הוציא עו"ד עופר פיינשטיין מטעם חברת הנסיעות הפנים ממשלתית ועל דעת משרד האוצר, מכתב התראה חריף לאל על ובו התראה לפני הפסקת נסיעות עובדי המדינה בחברה.

איציק קליין, מנכ"ל ענבל, מבהיר: "חברת הנסיעות הפנים ממשלתית הגיעה להסכמים טובים עם מרבית חברות התעופה הזרות הפועלות בישראל. הסכמים אלו משקפים יפה את מספרם הגדול של עובדי המדינה הנזקקים לשירותי תעופה. "לצערי חברת אל על לא השכילה להבין, את אשר הבינו חברות התעופה הזרות, כי כללי המשחק השתנו וכי מלבד העובדה שאנו ניצבים בפני 'שמים פתוחים' והגברת התחרות בשוק התעופה המקומי (והעולמי), הרי גם אל-על אינה חברה ממשלתית עוד וכי עליה להתמודד עם השוק כמו כל חברת תעופה אחרת".

"אם אל-על לא תהא תחרותית עובדי המדינה לא יטוסו בה", קובע קליין. ויכוח זה משלים, למעשה, מהלך עסקי מורכב, שאותו הוביל משרד האוצר, ואשר לפיו משרדי הממשלה לא נהנו עד כה מהטבות כלכליות מחברות התעופה וספקי התיירות וזאת למרות היקף הנסיעות, וגודל "תיק" הנסיעות.

משרדי הממשלה נהגו להיעזר בשירותי חברות תיירות שזכו במכרזים מיוחדים שפרסמה המדינה. השנה התקבלה החלטת ממשלה המשנה את הנושא מקצה לקצה. לפי החלטת הממשלה הוקמה חברת נסיעות פנים ממשלתית בשם ע.מ.י באמצעות חברת ענבל חברת הביטוח הממשלתית. חברת נסיעות זו פועלת ככל חברת נסיעות רגילה לכל דבר ועניין, קיבלה את אישור איגוד התעופה העולמי, יאטה, וכאמור כבר סגרה עסקאות, בשיתוף משרד האוצר עם שורה ארוכה של חברות תעופה וספקי תיירות.