הבנק העולמי ילווה להודו בשלוש השנים הבאות 9 מיליארד דולר למימון פיתוח אזורים כפריים, במסגרת מאמצי ממשלת הודו להאיץ את צמיחתה כדי לצמצם את ממדי העוני.
עד שנת 2009 מתכנן ראש ממשלת הודו, מנמוהן סינג, להשקיע 1.74 טריליון רופי (40 מיליארד דולר) במערכות השקיה, דיור, מים, חשמל, שירותי טלפון וכבישים, במטרה לצמצם את ממדי העוני באזורים הכפריים. הבנק העולמי מעריך ש-350 מיליון מתוך 1.1 מיליארד תושבי הודו מתקיימים על פחות מדולר אחד ליום.
ממשלת הודו רוצה להבטיח שבעשור הבא יצמח התמ"ג בן 661 מיליארד הדולר של הודו בקצב שנתי של יותר מ-7%. בשנת הכספים שהסתיימה ב-31 במארס 2005 צמח התמ"ג ההודי ב-6.9%, והבנק המרכזי של הודו מעריך שבשנת הכספים הנוכחית אכן יצמח התמ"ג ב-7%.
הבנק העולמי מעוניין "לסייע הן לממשלה הפדרלית של הודו והן לממשלותיהן של מדינות-המחוז, כדי להבטיח שהעניים ייהנו במהירות רבה יותר מהתועלת שתניב הצמיחה הכלכלית", אמר נשיא הבנק העולמי, פול וולפוביץ.
לדברי פיארלאל רג'הבן, כלכלן באיגוד לשכות המסחר והתעשייה של הודו, תיטיב הגדלת ההשקעה בתשתית הכפרית עם חברות כגון לרסן אנד טורבו, חברת ההנדסה הגדולה בהודו, בהרט הבי אלקטריקלס, יצרנית ציוד החשמל הגדולה בהודו, וסטיל אוטוריטי אוף אינדיה, יצרנית הפלדה הגדולה בהודו.
לדבריו, תעודד ההלוואה שיעניק הבנק העולמי להודו את ההשקעות במדינה.
ב-12 החודשים שהסתיימו ב-30 ביוני הלווה הבנק העולמי להודו 2.9 מיליארד דולר, לעומת הלוואה בסך 1.4 מיליארד דולר ב-12 החודשים הקודמים, אמר מייקל קרטר, האחראי על ענייני הודו בבנק העולמי.
ממשלת הודו מתכננת לחבר לרשת החשמל 250 מיליון בתים באזורים כפריים, לבנות 6 מיליון בתים, ולספק מי שתייה בטוחים ל-74 אלף כפרים, שכעת אין להם גישה למים כאלה. בכל אחד מ-700 אלף הכפרים יהיה לפחות קו טלפון אחד עד שנת 2009, כך לפחות לפי התוכניות. כ-70% מאוכלוסיית הודו, השנייה בגודלה בעולם, מתגוררת בכפרים.
ראש הממשלה העריך אשתקד כי ארצו תזדקק ל-150 מיליארד דולר לשיפור רשת הרכבות שלה, שדות התעופה, רשת הכבישים וכו'. שדות התעופה ומסילות הרכבת לבדן מצריכות השקעה של 55 מיליארד דולר על פני 10 שנים. ההשקעה הדרושה בהקמת מתקני ייצור אנרגיה מוערכת ב-75 מיליארד דולר, בעוד שההשקעה הנדרשת בטלקומוניקציה מוערכת ב-25 מיליארד דולר נוספים. על רקע מספרים אלה, סיוע הבנק העולמי, 9 מיליארד דולר - נראה כמו טיפה בים.
לממשלת הודו יש כצפוי אפשרות מוגבלת מאוד לממן מימון ישיר השקעות בקנה מידה שכזה. זאת, גם עקב מחויבותה לחוק הקובע כי יש לצמצם את הגירעון התקציבי ב-0.3% תוצר בכל שנה עד שנת 2009. בסוף השנה הפיננסית הקודמת עמד הגירעון על 4.1 אחוזי תוצר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.