דמרי ממשיך להגדיל אחזקות

חברת דמרי מציגה תוצאות טובות יחסית, אבל מסתמן גידול רציני בהוצאות המימון

גם ברבעון השני של 2005 המשיכה חברת הבנייה דמרי להציג תוצאות טובות ביחס לחברותיה לענף, אשר הצביעו על גידול בשורה העליונה והתחתונה. את המחצית הראשונה של השנה סגרה דמרי עם הכנסות של 161 מיליון שקל ורווח נקי של 13.6 מיליון שקל, תוך שהיא מוכיחה שגם בימים בהם הענף אינו נהנה מתקופה חיובית, אפשר בכל זאת להמשיך ולייצר מזומנים.

בהקשר למה שכונה ע"י משרד השיכון ה'ספין' התקופתי של הקבלנים, גם חברת דמרי שידרה לאחרונה אינדיקציות שהיא מעלה את מחירי הדירות, נתון שהיא אף נותנת עליו חותמת רשמית בדו"חותיה.

עליית מחירים קלה

הכנסות החברה ברבעון השני 2005 הסתכמו ב-75.6 מיליון שקל, גידול של כ-7% בהשוואה להכנסות ברבעון המקביל אשתקד. לדברי החברה, הגידול בהכנסות ברבעון נובע מעלייה במחיר המכירה הממוצע של דירה וגידול במספר הפרויקטים שעברו את התקן, ביחס לתקופה המקבילה אשתקד.

הכנסות החברה במחצית הראשונה 2005 הסתכמו ב-161 מיליון שקל, גידול של כ-20% לעומת נתוני המחצית המקבילה. במחצית הראשונה מכרה החברה 224 יחידות דיור בתמורה כספית כוללת של 192 מיליון שקל, לעומת 237 יחידות דיור, בתמורה כספית כוללת של 173 מיליון שקל, בתקופה המקבילה אשתקד - גידול של 11% בהיקף המכירות.

ניתוח התפלגות המכירות של דמרי מראה, כי החברה ממשיכה להרחיב את אזורי הפעילות, תוך שהיא מכוונת כיום גם לערי גוש-דן, מלבד אזורי הפריפריה בדרום מהם צמחה. ההתפלגות עפ"י ערים מראה, כי 91.5% ממחזור המכירות של החברה במחצית הראשונה 2005 נבע ממכירות בפרויקטים בערים אשדוד, גן יבנה, ראשל"צ, ת"א, מודיעין, ירושלים ואילת. לדברי החברה, נתון זה מהווה את המשך מגמה לנתוני המכירות ב-4 השנים האחרונות, בהן גדל חלקו של מחזור המכירות שנבע מפרויקטים במרכז הארץ מ-50% מסך המחזור השנתי ל-91.5%.

החברה מציינת עוד, כי מניתוח האזורים בהם היא פועלת, ניתן להצביע על גידול מסוים בביקושים המלווה בעליית מחירים קלה (3%-5%) בירושלים (הר חומה), מודיעין, נתניה, תל-אביב, ראשל"צ, ואשדוד.

הרווח הגולמי של דמרי הסתכם ברבעון השני ב-20 מיליון שקל, גידול של 17% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הגולמי במחצית הראשונה הסתכם ב-44 מיליון שקל, גידול של 22% לעומת רווח גולמי של 35.8 מיליון שקל בתקופה המקבילה. שיעור הרווח הגולמי מהמכירות הסתכם ב-27% לעומת שיעור רווח של 26.6% בתקופה מקבילה אשתקד.

לדברי החברה, הגידול ברווח הגולמי נובע מהגידול בהכנסות, כמו כן, במהלך שנת 2004 הכירה דמרי בפרויקטים בהם ניכרה שחיקה ברווחיות הגולמית, ובכאלו אשר בוצעו באזורים המתאפיינים מביקוש נמוך יותר בהשוואה לפרויקטים שבוצעו ב-2005.

הרווח התפעולי ברבעון השני גדל ב-13% לרמה של 15 מיליון שקל. במחצית הראשונה הסתכם הרווח התפעולי ב-33.8 מיליון שקל, המהווים 21% מהמכירות, בהשוואה לרווח תפעולי בסך 27.6 מיליון שקל במחצית המקבילה, שהיוו כ-20% מהמכירות. הגידול החצי שנתי ברווח התפעולי עמד על 22%.

גידול בהוצאות המימון

בשורת הוצאות המימון רשמה החברה גידול של 49% ברבעון השני לרמה של כ-7 מיליון שקל, כשנתוני המחצית הראשונה הצביעו על גידול של 44% בהוצאות לרמה של 13 מיליון שקל.

החברה הסבירה, כי הגידול בהוצאות המימון נובע מגידול בהיקף האשראי וההלוואות שנטלה מהבנקים, בעיקר עקב רכישת שטחים באשדוד. כמו כן, החברה ביצעה בשנה האחרונה 3 גיוסי אג"ח בהיקף כולל של כ-200 מיליון שקל, אשר מכבידים על הוצאות המימון על רקע תשלומי הריבית המשולמים לבעלי החוב. שניים מגיוסי האג"ח, בהיקף של 90 מיליון שקל, התבצעו בחודשים האחרונים. גיוס נוסף בהיקף של כ-100 מיליון שקל התבצע עוד במחצית 2004, עם הנפקתה הראשונית של החברה בבורסה.

מבט על מאזן החברה אכן מצביע על גידול של 64% בהיקף האשראי הבנקאי שנטלה החברה בהשוואה למאזן של המחצית המקבילה. היקף האשראי הבנקאי נכון למחצית עומד על 134.4 מיליון שקל. ומצבת ההתחייבויות ארוכות הטווח עומדת על 333 מיליון שקל לאחר שגם היא רשמה גידול של 39% לעומת נתוני המחצית המקבילה.

נתון אשר שיפר לדמרי את השורה התחתונה ברבעון השני הוא הקיטון בהוצאות המס. דו"ח הרווח והפסד מראה, שלמרות שהרווח לפני מס הסתכם בכ-8 מיליון שקל בלבד ברבעון השני לעומת 8.6 מיליון שקל רבעון המקביל, על רקע הגידול העז בהוצאות המימון, קטנו הוצאות המס ב-37% ל-2.7 מיליון שקל ברבעון הנוכחי. בסיכום המחצית הראשונה רשמה החברה גידול של 29% ברווח הנקי לעומת המחצית המקבילה, לרמה של 13.6 מיליון שקל. ברבעון השני לבדו רשמה החברה גידול של 23% ברווח הנקי, אשר הסתכם ב-5.3 מיליון שקל. יגאל דמרי, מנכ"ל החברה, ציין כי המחצית הראשונה של שנת 2005 התאפיינה ביציבות ברמת הביקושים, יחסית לשנת 2004. דמרי הוסיף, כי בדרום הארץ יש עדיין האטה במכירות, כתוצאה מהקטנה משמעותית במענקי מקום ומשכנתאות מסובסדות, באוגוסט 2003, וכן מהמצב הביטחוני, אך המצב בשאר האזורים מצביע על שיפור קל.

דמרי ציין עוד, כי במהלך המחצית הראשונה של השנה, השלימה החברה את ביצועם ואיכלוסם של מספר פרויקטים בבאר שבע, באשדוד, באילת, וכן התחילה בביצוע פרויקט במודיעין.

עוד הוסיף, כי נכון לתום המחצית הראשונה החברה בונה 1,816 יחידות דיור ב-17 פרויקטים ברחבי הארץ, מתוכם נמכרו עד תקופת הדו"ח 517 יחידות דיור, בתמורה כספית כוללת של 484 מיליון שקל.

נכון לתום המחצית הראשונה, עומד הונה העצמי של דמרי על 173 מיליון שקל, נתון אשר מהווה גידול של 13% לעומת ההון העצמי במחצית המקבילה. ההון מממן 23% ממאזן החברה, אשר עומד על רמה של 757 מיליון שקל.

מהמאזן עולה עוד, כי בקופת החברה מזומנים בהיקף של 8.2 מיליון שקל, לאחר שייצרה תזרים מפעילות שוטפת ברבעון של 18.9 מיליון שקל. עם זאת, בסיכום המחצית הראשונה ייצרה החברה תזרים שלילי של 79 מיליון שקל מפעילותה השוטפת, אשר נבע ברובו מרכישת הקרקעות במרכז העירוני באשדוד.

מאזן החברה מצביע גם על גידול ביתרת הלקוחות של החברה בשיעור של 85% לעומת המחצית המקבילה, לרמה של 33.4 מיליון שקל, כשגם נתון זה נומק ע"י החברה ברכישת הקרקעות באשדוד.

דמרי, אשר הוקמה בשנת 1989 על ידי הקבלן יגאל דמרי, נסחרת כיום לפי שווי של 313 מיליון שקל, לאחר ששווייה טיפס מתחילת 2005 ב-77%. נתון מעניין הוא, שבעל השליטה בחברה, דמרי עצמו, ממשיך להגדיל את אחזקתו בה לאורך כל התקופה האחרונה, ולמרות העליות החדות במנייה בחודשים האחרונים. נכון להיום, עומד שיעור אחזקתו בחברה על 86%.

החברה אמנם בנתה בתחילת דרכה בעיקר בדרום הארץ, ונחשבה לחברת פריפריה, אך בשנים האחרונות הרחיבה החברה את אזורי פעילותה, כשבסיכום שנת 2004 88% ממחזור המכירות של החברה נבע מפרויקטים הממוקמים באשדוד וצפונה. כיום דמרי הנה חברה בפריסה ארצית המוכרת במספר אזורים, ביניהם: אשדוד, מודיעין, ירושלים, ראשל"צ, ת"א ונתניה.