בן טלאל לוטש עיניים למלון קרלטון בריביירה הצרפתית

הנסיך הסעודי אל וואליד בן טלאל, האיש המדורג במקום החמישי ברשימת עשירי תבל, צפוי להגיש הצעה לרכישת מלון קרלטון קאן בדרום צרפת.

המלון, שבבעלות רשת מלונות אינטר-קונטיננטל, צפוי לגרור מאבק שליטה, ומחירו עשוי להגיע אל מעל 100 מיליון ליש"ט (180 מיליון דולר).

"הנסיך מאוד מתעניין במלון. יש לו (למלון -ר.ל.) את השם והמוניטין", אמר אחד ממקורביו של וואליד.

מחיר הפתיחה במאבק על המלון בן ה-338 חדרים ינוע סביב כ-100 מיליון ליש"ט, אך מעריכים כי בסופו של דבר יימכר המלון במחיר גבוה אף יותר.

המלון בן ה-93 שנים הוא אחד מהמלונות המפורסמים ביותר בריביירה הצרפתית, לצידם של נגרסקו שבעיר ניצה, ו"הוטל דה פארי" שבמונקו.

התאחסנו בו בעבר ידועונים דוגמת שון קונרי, אלטון ג'ון ואומה תורמאן.

למעלה מ-4.5 מיליארד דולר מהונו של הנסיך, הנאמד ב-24 מיליארד דולר, מושקעים במלונות, נדל"ן ובנייה.

הנסיך הוא אחד מבעליו של מלון סאבוי בפאריז, והוא גם בעליו של מלון 4 העונות ("פור סיזן" בפארק ליין שבלונדון). ב-1996 רכש הנסיך את מלון ג'ורג' החמישי בפאריס, שהיה נתון בהפסדים, תמורת 104 מיליון ליש"ט מידי קבוצת גרנדה הבריטית. המלון הוא עתה אחד מהמלונות הרווחיים ביותר בבירה הצרפתית.

הנסיך הודיע בשבוע שעבר על רכישת אחזקות בחברת המדיה ניוז-קורפ שבבעלות איל המדיה האמריקני, רופרט מרדוק.